Σάββατο 17 Μάη 1997
ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΗΣ
ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΗΣ
Σελίδα 21
ΡΕΠΟΡΤΑΖ
Εκδήλωση για την ποινικοποίηση των αγώνων

Στο μείζον θέμα που έχει δημιουργηθεί με την ποινικοποίηση των αγροτικών και άλλων κοινωνικών αγώνων παρεμβαίνουν δικηγόροι του Δικηγορικού Συλλόγου Αθήνας (ΔΣΑ). Ετσι, την Τρίτη θα πραγματοποιηθεί στα γραφεία του ΔΣΑ στις 1.30 μ.μ. εκδήλωση - συζήτηση με θέμα "Η ποινικοποίηση των κοινωνικών αγώνων".

Η εκδήλωση πραγματοποιείται με πρωτοβουλία των δικηγόρων Παναγιώτη Γαλετσέλλη, Βασίλη Δημόπουλου, Βαγγέλη Κουρή και Δημήτρη Σαραφιανού,ενώ θα παραβρεθεί και θα χαιρετίσει εκπρόσωπος της Πανθεσσαλικής Συντονιστικής Επιτροπής Αγώνα Αγροτών.

Πρόσφατα, ο ΔΣΑ με ομόφωνη απόφασή του τάχθηκε υπέρ της νομοθετικής ρύθμισης από τη Βουλή για το θέμα που έχει δημιουργηθεί με την ποινικοποίηση των αγροτικών κινητοποιήσεων. Επίσης, εκπρόσωποι του διοικητικού συμβουλίου του ΔΣΑ θα παραβρεθούν ως συνήγοροι υπεράσπισης στη δίκη των μελών της Πανθεσσαλικής Συντονιστικής Επιτροπής Αγώνα που έχει οριστεί για τις 23 Μάη στο Πλημμελειοδικείο της Λάρισας.

Στο μεταξύ, καθημερινά σχεδόν οδηγούνται αγρότες στα δικαστήρια σε διάφορες περιοχές της χώρας, ενώ εκκρεμούν δίκες χιλιάδων αγροτών, επειδή συμμετείχαν σε διάφορες αγροτικές κινητοποιήσεις.

Υπενθυμίζουμε ότι την περασμένη Τετάρτη παραπέμφθηκαν σε δίκη 37 αγρότες από την περιοχή Θηβών, με την κατηγορία της παρακώλυσης συγκοινωνιών και για συμμετοχή σε αγροτικές κινητοποιήσεις το 1993. Επίσης, στις 29 Μάη παραπέμπονται σε δίκη άλλοι 30 αγρότες από χωριά της επαρχίας Θηβών με την ίδια κατηγορία (παρακώλυση συγκοινωνιών), γιατί συμμετείχαν στις μεγάλες αγροτικές κινητοποιήσεις το Μάρτη του 1995.


Κορυφή σελίδας
Ευρωεκλογές Ιούνη 2024
Μνημεία & Μουσεία Αγώνων του Λαού
Ο καθημερινός ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΗΣ 1 ευρώ