Κυριακή 18 Μάη 1997
ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΗΣ
ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΗΣ
Σελίδα 4
ΔΙΕΘΝΗ
Ξεχνάνε ορισμένα...

Δεν είναι η πρώτη φορά, που με αρκετή ευκολία ο υπουργός Εργασίας χαρακτηρίζει ορισμένα Ταμεία "προβληματικά". Οπως, για παράδειγμα, προχτές, το Επικουρικό Ταμείο Εργατών Μετάλλου, του οποίου η κυβέρνηση μελετά τη συγχώνευση με το ΙΚΑ - ΤΕΑΜ.

Ομως, ο υπουργός, αν και είναι αρκετά παραστατικός όταν περιγράφει την άσχημη κατάσταση του Ταμείου, ξεχνά ότι είχαν να γίνουν 8 χρόνια προσλήψεις στο Ταμείο. Δεν αναφέρεται, επίσης, στα 27 δισ. δρχ. που έχει το Ταμείο Πρόνοιας του οργανισμού, στα 110 δισ. δρχ. από τις βεβαιωμένες οφειλές που αναμένουν να εισπραχθούν από επιχειρήσεις, στα 40 δισ. δρχ. που υπολογίζεται ότι είναι οι επιπλέον οφειλές, αλλά δεν έχουν επιβεβαιωθεί.

Πολύ περισσότερο, δε γίνεται αναφορά στην ανάγκη για ασφαλιστική ενημερότητα των επιχειρήσεων, χρόνιο αίτημα των εργαζομένων του κλάδου ενάντια στην εισφοροδιαφυγή.

Οι εργαζόμενοι δε σκοπεύουν να δεχτούν μια συγχώνευση, που θα αλλάξει τον τρόπο υπολογισμού των συντάξεων και θα τις μειώσει κατακόρυφα. Και η κυβέρνηση μέσω του αρμόδιου υπουργείου, όχι μόνο αποφεύγει να τοποθετηθεί, αλλά χρησιμοποιεί επιλεκτικά εκείνα τα στοιχεία που βολεύουν το διάλογο της απάτης και προοιωνίζονται την καρατόμηση των ασφαλιστικών δικαιωμάτων...


Κορυφή σελίδας
Ευρωεκλογές Ιούνη 2024
Μνημεία & Μουσεία Αγώνων του Λαού
Ο καθημερινός ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΗΣ 1 ευρώ