Κυριακή 18 Μάη 1997
ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΗΣ
ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΗΣ
Σελίδα 47
Τους έφταιγε η βροχή...

Ο πρώτος πρόεδρος της ΓΣΕΕ, αμέσως μετά τη θητεία του σαν εργατοπατέρας, έγινε βουλευτής και υπουργός του ΠΑΣΟΚ, αλλά και ο δεύτερος ακολούθησε τα "βήματά" του και προβιβάστηκε στο βουλευτικό πασοκικό αξίωμα, για τις "υπηρεσίες" του, σε βάρος φυσικά της εργατικής τάξης.

Ο σημερινός πρόεδρος, που προέρχεται από το ίδιο "περιβόλι" της ρεμούλας και της προδοσίας σε βάρος των εργαζομένων, θα περιμένει με αγωνία να πάρει και αυτός το γαλόνι του, για τις ανάλογες υπηρεσίες του.

Αυτό θα πει "καπέλωμα" της εργατικής τάξης.

Ομως φέτος στην πρωτομαγιάτικη συγκέντρωση, ευτυχώς, οι εργαζόμενοι πήρανε την πιο σωστή απόφαση, να τιμήσουν την εκδήλωση που διοργάνωσε μόνη της η ΕΣΑΚ και όχι να ακούσουν τους εκπροσώπους των Βρυξελλών, τους επαγγελματίες πολιτικούς του ΠΑΣΟΚ να προβάλλονται.

Ετσι είδαμε την ολοκληρωμένη γύμνια των εργατοπατέρων και την εμφανή περιφρόνηση των εργαζομένων προς αυτούς.

Στη συγκέντρωση που κάνανε στο Π. Αρεως, μαζεύτηκαν αρκετοί καρεκλοκένταυροι και κάμποσοι Κούρδοι, ελάχιστοι εργαζόμενοι, για να γιορτάσουν "όλοι μαζί", την επέτειο της 1ης Μάη.

Φαίνεται όμως πως και οι ίδιοι ντράπηκαν για τα χάλια τους, και βρήκαν για "εξιλαστήριο θύμα" τη βροχή.

Στην πλατεία Συντάγματος στη συγκέντρωση της ΕΣΑΚ, χιλιάδες ήταν οιεργαζόμενοι με τις κόκκινες σημαίες που δεν κούνησαν βήμα από τη θέση τους και μάλιστα κάνανε στο τέλος και πορεία. Εκεί δεν έβρεχε;

Ας ρωτήσουν τους εδώ συναδέλφους τους Βολιώτες, τι παθαίνανε κάθε χρόνο που μαζεύονταν χωριστά... Για καλό νομίζετε ότι ζήτησαν φέτος "ενωτική";

ΣΩΤΗΡΗΣ ΙΒΑΝΟΥΔΗΣ

Βόλος


Κορυφή σελίδας
Ευρωεκλογές Ιούνη 2024
Μνημεία & Μουσεία Αγώνων του Λαού
Ο καθημερινός ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΗΣ 1 ευρώ