Τετάρτη 21 Μάη 1997
ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΗΣ
ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΗΣ
Σελίδα 13
ΡΕΠΟΡΤΑΖ
1Η ΙΟΥΝΗ ΕΚΛΟΓΕΣ ΜΗΧΑΝΟΛΟΓΩΝ - ΗΛΕΚΤΡΟΛΟΓΩΝ
Αγωνιστικά στη μάχη η "Πανεπιστημονική"

"Πάνοπλη" από θέσεις, προτάσεις και αγωνιστικότητα, η "Πανεπιστημονική Δημοκρατική Κίνηση",δίνει τη μάχη των εκλογών που θα γίνουν την 1η Ιούνη για την ανάδειξη νέας διοίκησης στον Πανελλήνιο Σύλλογο Διπλωματούχων Μηχανολόγων - Ηλεκτρολόγων.

Η "Πανεπιστημονική" στο πλαίσιο της προεκλογικής της εκστρατείας, οργανώνει Ολομέλεια την Παρασκευή 23 Μάη, στις 7 μ.μ. στην αίθουσα της Αντιπροσωπείας του ΤΕΕ (Καραγεώργη Σερβίας 4, 5ος όροφος).

Επίσης έδωσε στη δημοσιότητα την εκλογική Διακήρυξή της με την οποία επισημαίνει ότι "η κατάσταση των εργαζομένων Ηλεκτρολόγων - Μηχανολόγων και η εξέλιξή της τα τελευταία χρόνια σκιαγραφείται με τα πιο μελανά χρώματα, το ίδιο και η συνδικαλιστική τους εκπροσώπηση. Η στήριξη του επιστημονικού δυναμικού που εκπροσωπεί ο Σύλλογος Ηλεκτρολόγων - Μηχανολόγων, η στοιχειώδης αντίσταση στη χειροτέρευση των όρων εργασίας και των επαγγελματικών του δικαιωμάτων (χειροτέρευση βέβαια που αγγίζει το σύνολο των εργαζομένων), είναι έξω από τις προτεραιότητες του παρόντος ΔΣ".

"Σήμερα", επισημαίνει σε άλλο σημείο της Διακήρυξης η "Πανεπιστημονική", "οι θέσεις της επιβεβαιώνονται με το πιο δραματικό τρόπο:

- Αποδεικνύεται ότι ο ηγετικός ρόλος στους συλλόγους των "φίλων" της ΕΕ και του "εκσυγχρονισμού", συμβαδίζει με την εχθρότητα απέναντι σε κάθε διεκδίκηση.

- Αποδεικνύεται ότι τίποτα θετικό δεν μπορούν ν' αποκομίσουν οι συνάδελφοι από ένα σύλλογο - φάντασμα ο οποίος περιέργως αυξάνει (!!! ) το παγκόσμιό του κύρος, αλλά χάνει κάθε κύρος μέσα στην πλειοψηφία των μηχανολόγων - ηλεκτρολόγων γιατί γίνεται φανερό ότι το σύνολο των ενεργειών του έχει άλλους αποδέκτες".

Τι θέλουμε

"Ανεξάρτητα από το συνειδητό κατήφορο που έχουν επιλέξει οι ηγεσίες των ΠΑΣΚ, ΔΚΜ κλπ. συνεπικουρούμενες απ' τη σημερινή ΔΗΚΙΜ - Η - τονίζει η "Πανεπιστημονική" - θεωρούμε χρέος μας ν' απευθυνθούμε στους συναδέλφους που συνειδητοποιούν την ανάγκη για αγωνιστική διέξοδο, να καταθέσουμε τη δική μας διέξοδο. Θέλουμε Σύλλογο που:

  • Να παλεύει μαχητικά για τη βελτίωση της θέσης των συναδέλφων μηχανικών, εργαζομένων και ανέργων.
  • Να πρωτοστατήσει στη συσπείρωση όλων των συναδέλφων για λύση στο ασφαλιστικό και την κατάργηση του αντιασφαλιστικού νόμου 2084/92.
  • Να παλεύει για την καλυτέρευση των συνθηκών και όρων εργασίας στη βιομηχανία.
  • Ν' αντισταθεί στο ξεπούλημα του φιλέτου των ΔΕΚΟ, αποδεικνύοντας σ' όλο τον ελληνικό λαό την απάτη.
  • Να αμφισβητεί το ρόλο που η ΕΕ επιφυλάσσει για τους Ελληνες εργαζομένους".

Και η Διακήρυξη της "Πανεπιστημονικής" καταλήγει: "Πιστεύουμε ακράδαντα ότι η φωνή της συντριπτικής πλειοψηφίας των μηχανολόγων - ηλεκτρολόγων, πρέπει να ακουστεί σ' αυτές τις εκλογές. Ζητάμε με την ψήφο σου να δυναμώσεις τη μοναδική αγωνιστική παράταξη στο σύλλογο. Ζητάμε κυρίως τη δική σου μαχητική παρουσία για να ενωθεί η δική μας φωνή με τη φωνή όλων των εργαζομένων που αγωνίζονται".


Κορυφή σελίδας
Ευρωεκλογές Ιούνη 2024
Μνημεία & Μουσεία Αγώνων του Λαού
Ο καθημερινός ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΗΣ 1 ευρώ