Τετάρτη 21 Μάη 1997
ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΗΣ
ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΗΣ
Σελίδα 19
ΟΙΚΟΝΟΜΙΑ
ΔΕΗ ΚΕΡΑΤΣΙΝΙΟΥ
Παίζουν ακόμη και με ανθρώπινες ζωές

Κοντά στην αγανάκτηση που προκαλεί η απόφαση της κυβέρνησης για την επαναλειτουργία του σταθμού της ΔΕΗ στο Κερατσίνι, στην ημερήσια διάταξη έρχεται τώρα και η εύλογη ανησυχία για τους κινδύνους που προκύπτουν από την επιχείρηση εσπευσμένης, όπως αποδεικνύεται, επαναλειτουργίας του σταθμού. Χτεσινή ανακοίνωση της ΔΕΗ, η οποία ουσιαστικά διαψεύδει την ανακοίνωση που δημοσιοποίησε η ΔΕΠΑ μία μέρα πριν για επικείμενη λειτουργία του σταθμού του Κερατσινίου με φυσικό αέριο από χτες, αποκαλύπτει τον πλήρη παραλογισμό της κυβερνητικής πολιτικής στον τομέα της ενέργειας, παραλογισμός που μπορεί να κοστίσει ακόμη και τραγικά ατυχήματα.

Σύμφωνα με την ανακοίνωση της ΔΕΗ, η επαναλειτουργία του σταθμού, την οποία θα πρέπει να σημειωθεί ότι ο λαός του Κερατσινίου έχει καταδικάσει, διεκδικώντας την αναβάθμιση της βεβαρημένης περιβαλλοντικά περιοχής, θα αρχίσει δοκιμαστικά μετά από δύο μήνες περίπου. Οπως επισημαίνει η ΔΕΗ, εκτός των άλλων εκκρεμοτήτων, όπως για παράδειγμα ο καθαρισμός του λέβητα του εργοστασίου, δεν έχουν ακόμη εγκατασταθεί ούτε οι μετρητικοί σταθμοί, οι οποίοι προβλέπεται να έχουν εγκατασταθεί μέσα σε δύο μήνες. Πρόκειται για σοβαρή και άκρως επικίνδυνη παράλειψη, αφού η ύπαρξή τους συνδέεται με την ασφάλεια της ροής του καυσίμου. Κίνδυνος, ο οποίος παραμένει ακόμη και στην περίπτωση που ο σταθμός δε λειτουργεί, από τη στιγμή, που, όπως είχε ανακοινώσει η ΔΕΠΑ, το φυσικό αέριο έχει φτάσει μέχρι το μετρητικό σταθμό του Κερατσινίου.

Πέρα από το γεγονός ότι η ίδια η επαναλειτουργία του σταθμού αποτελεί πρόκληση, αλλά και σκάνδαλο, ο τρόπος με τον οποίο η κυβέρνηση εσπευσμένα επιχειρεί να τον θέσει σε λειτουργία, προκειμένου να εμφανίσει ότι όλα βαίνουν καλώς στο έργο του φυσικού αερίου και να κλείσει "τρύπες" που προέκυψαν από την επιλογή της να εξυπηρετήσει πρωτίστως τα διαπλεκόμενα συμφέροντα, καθιστούν την πολιτική της επικίνδυνη, όχι μόνο για τα οικονομικά συμφέροντα της χώρας, αλλά και για τους ίδιους τους κατοίκους της περιοχής, οι οποίοι απειλούνται από, απροσδιόριστης έκτασης και επιπτώσεων, ατυχήματα.


Κορυφή σελίδας
Ευρωεκλογές Ιούνη 2024
Μνημεία & Μουσεία Αγώνων του Λαού
Ο καθημερινός ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΗΣ 1 ευρώ