Τετάρτη 21 Μάη 1997
ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΗΣ
ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΗΣ
Σελίδα 20
ΡΕΠΟΡΤΑΖ
ΕΛΜΕ ΠΕΙΡΑΙΑ
ΟΧΙ στην ποινικοποίηση της συνδικαλιστικής δράσης

Στο εδώλιο του κατηγορουμένου θα καθίσει την ερχόμενη Τετάρτη ο πρόεδρος της ΕΛΜΕ Πειραιά, Π. Γιαννακόπουλος. Μεθοδεύσεις της ΔΑΚΕ καταγγέλλει η ΔΕΕ

Ως προσπάθεια ποινικοποίησης της συνδικαλιστικής δράσης, με στόχο το σταμάτημα της δράσης της ΕΛΜΕ Πειραιά, καταγγέλλει η "Δημοσιοϋπαλληλική Ενότητα Εκπαιδευτικών" (ΔΕΕ) την ποινική δίωξη του προέδρου της ΕΛΜΕ Πειραιά, Παν. Γιαννακόπουλου, ενώ επισημαίνει ότι "η ΔΑΚΕ οργάνωσε και καθοδήγησε τη συγκεκριμένη μεθόδευση" και ότι "προσπαθεί να σπιλώσει την αγωνιστική δράση της ΔΕΕ, του συναδέλφου Γιαννακόπουλου προσωπικά, αλλά και του συναδέλφου Σάββα, εκπροσώπου της ΔΕΕ στο ΔΣ της ΑΔΕΔΥ, καθώς και μέλους της Κεντρικής Απεργιακής Επιτροπής στον πρόσφατο αγώνα των καθηγητών".

Αφορμή για την ποινική δίωξη αποτέλεσε η απόφαση του ΔΣ της ΕΛΜΕ στη συνεδρίαση της 25 Ιούνη 1996, που καταδίκαζε ως αντισυνδικαλιστικές, αντιδημοκρατικές ενέργειες της διευθύντριας γυμνασίου, μέλους της ΔΑΚΕ, καθώς"και την όλη αυταρχική της στάση απέναντι στους συναδέλφους του σχολείου (αλλά και προςγονείς - μαθητές). Στάση που ερχόταν σε αντίθεση με την αντίληψη του συνδικαλιστικού κινήματος για τα ουσιαστικά προσόντα που θα πρέπει να έχει ο διευθυντής σχολείου, ζητώντας έτσι να μην επιλεγεί διευθύντρια στις επόμενες κρίσεις", όπως επισημαίνει η ΔΕΕ σε ανακοίνωση.

Ακολούθησε μήνυση από τη διευθύντρια του σχολείου. "Μετατρέποντας το "άσπρο μαύρο" με απανωτές μηνύσεις 3/7/96 και 3/10/96 προσπάθησαν να στήσουν κατηγορίες για "δυσφήμιση", "προσβολή της τιμής και της υπόληψης", "εξόντωση ηθική, επαγγελματική και υπηρεσιακή", "παράνομης ενέργειας" κλπ, ζητώντας τελικά οικονομική αποζημίωση που θα τα... γιατρέψει όλα", τονίζεται στην ανακοίνωση. "Δεν κατανοούν, ΔΑΚΕ και μηνύτρια, ότι σε περίπτωση που το δικαστήριο καταδικάσει το ΔΣ της ΕΛΜΕ στο πρόσωπο του προέδρου Π. Γιαννακόπουλου, για τη συνδικαλιστική αυτή κρίση, θα αποτελεί δεδικασμένο; Οτι το όποιο επόμενο δικαστήριο είναι υποχρεωμένο να καταδικάσει την ίδια, πολύ περισσότερο από τη στιγμή που η κρίση της προηγήθηκε αυτής του ΔΣ της ΕΛΜΕ;", τονίζει η ΔΕΕ.

Η ΔΕΕ καλεί τους καθηγητές να απαντήσουν στην προσπάθεια τρομοκράτησης του συνδικαλιστικού κινήματος συμμετέχοντας στη συγκέντρωση που θα πραγματοποιηθεί την Τετάρτη 28 Μάη στα Δικαστήρια (Σκουζέ και Φίλωνος) για να συμπαρασταθούν στον πρόεδρο της ΕΛΜΕ Πειραιά.


Κορυφή σελίδας
Ευρωεκλογές Ιούνη 2024
Μνημεία & Μουσεία Αγώνων του Λαού
Ο καθημερινός ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΗΣ 1 ευρώ