Τετάρτη 21 Μάη 1997
ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΗΣ
ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΗΣ
Σελίδα 23
ΡΕΠΟΡΤΑΖ
Οι λαοί να ορθώσουν το δικό τους μέτωπο

Ανακοίνωση της ΝΕ Ζακύνθου του ΚΚΕ για την επέτειο της ένωσης της Επτανήσου με την υπόλοιπη Ελλάδα, η οποία γιορτάζεται σήμερα

"Οι αγώνες του λαού της Επτανήσου ήταν τότε ξεσηκωμός για το μοίρασμα της γης και τη δημιουργία της ενιαίας εσωτερικής αγοράς", σημειώνει σε ανακοίνωσή της, για την επέτειο από την ένωση της Επτανήσου με την υπόλοιπη ελεύθερη Ελλάδα, η Νομαρχιακή Επιτροπή Ζακύνθου του ΚΚΕ. Για να συμπληρώσει, πως για άλλη μια φορά οι κυβερνητικοί παράγοντες, με "αφυδατωμένους" γιορτασμούς, χωρίς ιστορική μνήμη, υποβαθμίζουν και παραχαράσσουν το νόημα και την παρακαταθήκη της επετείου στις νέες γενιές.

"Ο αγώνες του επτανησιακού λαού ενάντια στην "τάξη" της εποχής εκείνης και τους ντόπιους υποστηριχτές της, δίνει το μήνυμα που διατηρεί άσβεστη τη φλόγα του και σήμερα. Ο λαός αυτός δεν κάμφθηκε ποτέ μπροστά στην τότε κυρίαρχη παντοδύναμη Αγγλική Αυτοκρατορία. Αγνόησε αρκετές φορές τις φωνές υποταγής των "φρονίμων", ζώστηκε και τα άρματα αψηφώντας το "ρεαλισμό" της υπόκλισης στο δυνάστη της εποχής. Ετσι οι αγώνες του συνδέθηκαν με την επανάσταση του 1821, συνδέονται με την αντίσταση στους φασίστες κατακτητές και τους μετέπειτα αντιιμπεριαλιστικούς λαϊκούς αγώνες, είναι στην ιστορική αγωνιστική συνέχεια του λαού της χώρας μας", σημειώνει στην ανακοίνωσή της η ΝΕ Ζακύνθου του ΚΚΕ.

"Αυτή τη συνέχεια θέλουν να ξεχάσουμε, συνεχίζει. Σήμερα οι κήρυκες της υποταγής μάς καλούν στο μονόδρομο της Ευρωπαϊκής Ενωσης (ΕΕ) και του Μάαστριχτ, του ΝΑΤΟ και της Νέας Τάξης των πολεμοκάπηλων, των πολυεθνικών. Η κυβέρνηση και οι άλλες πολιτικές δυνάμεις (ΠΑΣΟΚ, ΝΔ, ΣΥΝ, ΔΗΚΚΙ) στηρίζουν την απόφαση του ΝΑΤΟ να επεμβαίνει στα εσωτερικά των χωρών προκειμένου να καταστέλλει τα λαϊκά κινήματα και να καθορίζει τις πολιτικές εξελίξεις σε όφελος της πλουτοκρατίας. Δέχονται το ρόλο του επιδιαιτητή των Αμερικανών στο Αιγαίο, στην Κύπρο, στα Βαλκάνια, ακολουθούν τους ιμπεριαλιστές στις επεμβάσεις τους σε άλλες χώρες".

"Η ΕΕ και το ΝΑΤΟ είναι η νέα "Ιερά Συμμαχία", οι νέοι Μέτερνιχ, οι σύγχρονοι σφαγείς των λαών. Εξαιτίας των εγκληματικών τους σχεδίων είναι μεγάλοι οι κίνδυνοι που ζώνουν την Ελλάδα και γενικά τα Βαλκάνια. Εναντίον τους οι λαοί πρέπει να ορθώσουν το δικό τους μέτωπο, συνδέοντας τον αγώνα τους με βαθιές πολιτικές αλλαγές στη χώρα τους", καταλήγει στην ανακοίνωσή της η ΝΕ Ζακύνθου του ΚΚΕ.

ΠΑΡΟΜΟΙΑ ΘΕΜΑΤΑ
Το τραγούδι των Επτανήσιων ριζοσπαστών (2013-01-01 00:00:00.0)
Οι λαοί μπορούν να επιβάλουν το δίκιο τους! (2007-10-26 00:00:00.0)
Από την Ενωση με την Ελλάδα στην Ευρωπαϊκή Ενωση (2006-02-26 00:00:00.0)
Μαζικό συλλαλητήριο στις 24 του Μάρτη (2000-03-02 00:00:00.0)
Ζει στους αγώνες λαού και νεολαίας (1998-11-18 00:00:00.0)
ΑΝΙΚΗΤΟΣ ο ενωμένος και αποφασισμένος λαός (1998-03-25 00:00:00.0)

Κορυφή σελίδας
Ευρωεκλογές Ιούνη 2024
Μνημεία & Μουσεία Αγώνων του Λαού
Ο καθημερινός ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΗΣ 1 ευρώ