Παρασκευή 23 Μάη 1997
ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΗΣ
ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΗΣ
Σελίδα 7
ΠΟΛΙΤΙΚΗ
Χέρι βοηθείας στην κυβέρνηση

Αρνήθηκε την κλιμάκωση των κινητοποιήσεων η ΠΑΣΟΚική πλειοψηφία της ΠΟΕ - ΟΤΑ

Χέρι βοηθείας στην κυβέρνηση, για να διαιωνίσει το καθεστώς των εκτάκτων εργαζόμενων στους δήμους και να βάλει πλώρη για την άρση της μονιμότητας και την εφαρμογή της μερικής απασχόλησης, έδωσε χτες η πλειοψηφία των συνδικαλιστών της Πανελλήνιας Ομοσπονδίας Εργαζομένων στους Οργανισμούς Τοπικής Αυτοδιοίκησης (ΠΟΕ - ΟΤΑ). Ενώ προχτές το βράδυ αποφάσισαν έκτακτα να κηρύξουν για χτες 24ωρη απεργία, χαρακτηρίζοντας μάλιστα σε ανακοίνωσή τους ως εμπαιγμό τη στάση της κυβέρνησης στο θέμα των εκτάκτων με την τροπολογία που κατέθεσε για την τακτοποίησή τους χτες, μετά την ψήφιση της τροπολογίας στη Βουλή αποφάσισαν να μην προχωρήσουν σε κλιμάκωση των κινητοποιήσεων. Κι αυτό όταν το 60% των εκτάκτων παραμένει ακάλυπτο.

Στη χτεσινή συνεδρίαση της Εκτελεστικής Επιτροπής της ΠΟΕ - ΟΤΑ η φιλοκυβερνητική πλειοψηφία, προβάλλοντας ως δικαιολογίες τον κίνδυνο με τα σκουπίδια λόγω των θερινών ημερών και οργανωτικά προβλήματα λόγω του συνεδρίου της Ομοσπονδίας την άλλη εβδομάδα, αρνήθηκε την κλιμάκωση των κινητοποιήσεων. Την ίδια ώρα, βέβαια, εντελώς υποκριτικά, οι συνδικαλιστές της ΠΑΣΚΕ δήλωναν ότι δε συμφωνούν με την τροπολογία, αλλά παρέπεμπαν το πρόβλημα στο συνέδριο της Ομοσπονδίας. Πρόταση που δέχτηκαν και οι παρατάξεις του ΣΥΝ και της ΔΑΚΕ. Η "Δημοσιοϋπαλληλική Ενότητα" (ΔΕ) από την πλευρά της πρότεινε - απορρίφθηκε από τις άλλες παρατάξεις - 24ωρη απεργία για σήμερα και κλιμάκωση των κινητοποιήσεων από Δευτέρα, μετά από συσκέψεις των πρωτοβάθμιων σωματείων και να γίνει το συνέδριο "εν θερμώ", δηλαδή, με τους εργαζόμενους να βρίσκονται ήδη σε κινητοποίηση.

Σχετικά με την ίδια την τροπολογία η ΔΕ σημειώνει πως αυτή είναι απαράδεκτη και καλεί τους εργαζόμενους να αποδοκιμάσουν την τακτική των παρατάξεων και των κομμάτων που την αποδέχτηκαν. "Πρόκειται, τονίζει, για απαράδεκτη τροπολογία που δεν καλύπτει περισσότερους από 3.000 εργαζόμενους, από τις 10.000 που υπάρχουν σήμερα και απειλούνται με απόλυση. Αποδείχτηκε ότι ο διάλογος που ήθελε να κάνει η κυβέρνηση με τα συνδικάτα ήταν κοροϊδία και η αναστολή της απεργίας των εργαζομένων στη χωματερή από την ΠΑΣΚΕ - ΔΑΚΕ και ΣΥΝ την περασμένη εβδομάδα ήταν μια καλοστημένη παγίδα που στόχο είχε να περάσει η κυβέρνηση την απαράδεκτη τροπολογία χωρίς καμιά πίεση από τους εργαζόμενους".

"Φάνηκε για άλλη μια φορά, συνεχίζει η παράταξη, ποιος είναι ο ρόλος των ηγεσιών των άλλων παρατάξεων και ποιανού τα συμφέροντα εξυπηρετούν. Φάνηκε στην πράξη για άλλη μια φορά τι εννοούν η κυβέρνηση, το ΠΑΣΟΚ, ο ΣΥΝ, το ΔΗΚΚΙ και η ΝΔ όταν μιλούν για διάλογο".

Η ΔΕ καλεί μέσω της ανακοίνωσης τους αντιπροσώπους στο συνέδριο της Ομοσπονδίας, που θα γίνει την ερχόμενη εβδομάδα στην Καλαμάτα, να αποδοκιμάσουν και με την ψήφο τους τις παρατάξεις που ευθύνονται για τη σημερινή εξέλιξη.

Η ανακοίνωση της ΔΕ καταλήγει τονίζοντας ότι "τίποτε δεν τελείωσε, θα συνεχίσουμε την πάλη μας με κάθε τρόπο, για να μην απολυθεί κανένας συνάδελφός μας. Θα παλέψουμε για να μην περάσουν τα σχέδιακυβέρνησης - Ευρωπαϊκής Ενωσης για την άρση της μονιμότητάς μας και τις ιδιωτικοποιήσεις. Θα παλέψουμε για τα αιτήματά μας".


Κορυφή σελίδας
Ευρωεκλογές Ιούνη 2024
Μνημεία & Μουσεία Αγώνων του Λαού
Ο καθημερινός ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΗΣ 1 ευρώ