Παρασκευή 23 Μάη 1997
ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΗΣ
ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΗΣ
Σελίδα 18
ΡΕΠΟΡΤΑΖ
Μία ξεχωριστή συνάντηση

Με το ΚΣ της ΚΝΕ συζήτησε χτες η Αλέιδα Γκεβάρα

Μια ξεχωριστή συνάντηση είχε χτες η Αλέιδα Γκεβάρα - Μαρτς στις 10 πμ με αντιπροσωπεία του ΚΣ της ΚΝΕ, με επικεφαλής τον γραμματέα του, Νίκο Σοφιανό.Συναντήθηκε η φρεσκάδα και η αμεσότητα της κόρης του φλογερού διεθνιστή επαναστάτη Τσε και στελέχους του ΚΚ Κούβας, με τη ζωντάνια και την πλούσια εμπειρία της ΚΝΕ, της Οργάνωσης που πρωτοστατεί και στη χώρα μας και παγκόσμια για τη διεθνή αλληλεγγύη και φιλία των λαών, ενάντια στον ιμπεριαλισμό και τα μονοπώλια, για το σοσιαλισμό.

Ηταν μια επικοινωνία που πλούτισε και τις δύο πλευρές και ενίσχυσε ακόμα περισσότερο τους δεσμούς συντροφικής φιλίας ανάμεσα στους κομμουνιστές των δύο χωρών.

Μετά τη συνάντηση η Αλ. Γκεβάρα μάς είπε τα εξής:

"Η συνάντηση με την Κομμουνιστική Νεολαία είχε για μένα μεγάλη σημασία, ήταν πολύ ευχάριστη και χαρούμενη, όπως άλλωστε αυτό πρέπει να είναι ένα από το χαρακτηριστικά του νέου κομμουνιστή. Βλέπουν τα προβλήματα σε βάθος, με δυναμισμό και αγωνιστικότητα, χωρίς να χάνουν την τρυφερότητά τους".

Και ο γραμματέας του ΚΣ της ΚΝΕ δήλωσε:

"Πιστεύουμε ότι ήταν μια σημαντική συνάντηση, ανταλλάξαμε σκέψεις και εμπειρίες κυρίως από τη δράση των νέων κομμουνιστών στην Ελλάδα και την Κούβα. Από τη συζήτηση με τη συντρόφισσα και παρακολουθώντας όλο το πρόγραμμα των συναντήσεών της στην Ελλάδα, βγάζουμε για μια ακόμα φορά το συμπέρασμα ότι το ΚΚ Κούβας και η Κομμουνιστική Νεολαία έχουν ακατάλυτους δεσμούς με το λαό και τους νέους της πατρίδας τους. Και δυναμώνει η σιγουριά και η αισιοδοξία μας ότι η Κούβα θα νικήσει. Πιστεύουμε, λοιπόν, ότι μεγαλώνουν και τα καθήκοντα των νέων κομμουνιστών στην Ελλάδα να δυναμώσει ακόμα περισσότερο η αλληλεγγύη μας στο Νησί της Επανάστασης, να διευρυνθεί με ακόμα περισσότερες χιλιάδες νέων αυτό το κύμα αλληλεγγύης στο λαό της Κούβας και καταδίκης στον αμερικανικό ιμπεριαλισμό. Το Παγκόσμιο Φεστιβάλ Νεολαίας και Φοιτητών είναι η μεγάλη ευκαιρία για την προοδευτική νεολαία όλου του κόσμου, μια μεγάλη ευκαιρία που η ΚΝΕ θα αξιοποιήσει στο μεγαλύτερο δυνατό βαθμό, για να αγκαλιάσει το μήνυμα της αντιιμπεριαλιστικής αλληλεγγύης, όσο γίνεται πιο πλατιά, τη νέα γενιά της πατρίδας μας".


Κορυφή σελίδας
Ευρωεκλογές Ιούνη 2024
Μνημεία & Μουσεία Αγώνων του Λαού
Ο καθημερινός ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΗΣ 1 ευρώ