Παρασκευή 23 Μάη 1997
ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΗΣ
ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΗΣ
Σελίδα 23
ΠΟΛΙΤΙΣΜΟΣ
Βιβλίου ημέρες

Με επιτυχία προχωρά η καμπάνια του ΥΠΠΟ και του Εθνικού Κέντρου Βιβλίου "Το ΒΙΒΛΙΟ ταξιδεύει με όλα τα ΜΕΣΑ",Μάιος 1997 - Μήνας Βιβλίου. Στο πρώτο δεκαπενθήμερο του Μάη, σύμφωνα με το Ε. ΚΕ. ΒΙ., έγιναν πάνω από 150 εκπομπές στους ραδιοφωνικούς σταθμούς, ενώ έχουν συλλεγεί περισσότερα από 200 αποκόμματα δημοσιευμάτων σε εφημερίδες και περιοδικά. Οι τηλεοπτικοί σταθμοί ξεκίνησαν ειδικές εκπομπές - αφιερώματα στην καμπάνια και στο βιβλίο γενικότερα. Ηδη, έχουν πραγματοποιηθεί περισσότερες από 50 εκπομπές, σποτς, μικρές αναφορές, τρέιλερς. Ιδιαίτερα θερμά υποστηρίζουν την καμπάνια τα ΜΜΕ της περιφέρειας.

  • Περιβάλλον.Μια λέξη, που ακούνε συχνά και τα παιδιά, χωρίς να μπορούν να την κατανοήσουν, πολύ περισσότερο να τη συσχετίσουν με την ίδια τους τη ζωή. Υπάρχουν βιβλία για παιδιά και νέους σχετικά με το περιβάλλον. Αλλα τα βοηθούν να κατανοήσουν την περιβαλλοντική "αλυσίδα" και τους κινδύνους της κι άλλα τα μπερδεύουν ή δεν τα κάνουν συμμέτοχα στην ανάγκη προστασίας της "αλυσίδας".

Ενα νέο βιβλίο που αποσκοπεί στο να κάνει τα παιδιά συμμέτοχα σ' αυτή υπόθεση είναι των Ντέηβιντ Σουζούκι - Μπάρμπαρα Χέννερ "Μια ματιά στο Περιβάλλον",που παρουσιάστηκε χτες από τις εκδόσεις "Αδωνις",με ομιλητές τον καθηγητή του Πανεπιστημίου Αθηνών Κ. Τσουκαλά, τον οικονομολόγο Σπ. Παπασπηλιωτόπουλο, την υπεύθυνη της Βιβλιοθήκης του "Αετοπούλειου" Πνευματικού Κέντρου του Δήμου Χαλανδρίου Αγ. Αθανασοπούλου. Το εικονογραφημένο βιβλίο (μετάφραση Ευθαλίας Παπανικολάου - Ιριδας Νικολαϊδου,πρόλογος Νίκης Γουλανδρή) ενημερώνει τα παιδιά για πολλές φαινομενικά "απλές" πτυχές της φύσης και του περιβάλλοντος και τα εκπαιδεύει με πρακτικότατες συμβουλές για να έχουν τις δικές τους, επωφελείς για το περιβάλλον και τη δική του ζωή, καθημερινές και δημιουργικές δράσεις.

  • Σε... συνεύρεση υψηλόβαθμων στελεχών, κύρια μεταξύ ΠΑΣΟΚ και ΣΥΝ, εξελίχθηκε η χτεσινή παρουσίαση, στη "Στοά Βιβλίου", από τις εκδόσεις Καστανιώτη,με ομιλητές τον υπουργό Παιδείας Γερ. Αρσένη και τον ποιητή Τ. Πατρίκιο, του ποιητικού βιβλίου του (προϊσταμένου, σήμερα, στο Γραφείο Τύπου στην πρεσβεία μας στην Πράγα) Σπύρου Βέργου "Ρίζες στο χρόνο".Μια συλλογή που "καλλιεργεί" την "απογοήτευση της χαμένης γενιάς"...

Κορυφή σελίδας
Ευρωεκλογές Ιούνη 2024
Μνημεία & Μουσεία Αγώνων του Λαού
Ο καθημερινός ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΗΣ 1 ευρώ