Κυριακή 25 Μάη 1997
ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΗΣ
ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΗΣ
Σελίδα 39
"Κοινωνικός διάλογος"

Οι κυβερνήτες μας, μας πασάρουν το καινούριο σλόγκαν που τόσο όμορφα ακούγεται: "Κοινωνικός διάλογος"!

Υποτίθεται ότι ενεργοποιείται όλη η κοινωνία μας και προβληματίζεται για τη λύση των καυτών προβλημάτων που μας απασχολούν, με επίκεντρο την ανεργία, που πράγματι είναι κοινωνική μάστιγα και αιτία πολλών δεινών.

Ομως η αντιμετώπιση της ανεργίας προϋποθέτει άνοιγμα σύγχρονων βιομηχανικών επιχειρήσεων, να μπορούν ν' ανταποκρίνονται στις σύγχρονες απαιτήσεις της αγοράς. Κάτι τέτοιο, όμως, όχι μόνο δε γίνεται, αλλά και τις παραδοσιακές μας βιομηχανίες, το φιλόστοργο κράτος τις διαλύει και τις ξεπουλά, όπως έγινε με την "Πειραϊκή - Πατραϊκή" και τα Ναυπηγεία. Οσο για τη γεωργία και την κτηνοτροφία, εκεί είναι που πρέπει να κλαίει κανείς για το χάλι μας, γιατί επικρατεί πρωτόγονη κατάσταση. Βγάλανε οι κτηνοτρόφοι μας μισό κιλό γάλα παραπάνω και πληρώσαμε πρόστιμο! Αυτό θα πει "ελεύθερη Ευρώπη". Να τη χαίρεστε, κύριοι του ΠΑΣΟΚ, και σας ρωτώ, ποιος φορέας εργαζομένων συμφωνεί μ' αυτόν; Μα κανένας! Εκτός βέβαια από τις διορισμένες διοικήσεις, στη ΓΣΕΕ και την ΑΔΕΔΥ, που σωστά χαρακτηρίστηκαν σαν "κυματοθραύστες" του εργατικού κινήματος, "ουρά" και "δεκανίκι" της ηγεσίας του ΠΑΣΟΚ, υποψήφιοι βουλευτές.

Από αυτές, βέβαια, αρκετές έχουν επιφυλάξεις, γιατί καταλαβαίνουν ότι δεν είναι τίποτα άλλο, από μια παγίδα, απάτη σκέτη.

Δυστυχώς αυτή η κυβερνητική πολιτική φέρνει σοβαρές ανωμαλίες και το αποτέλεσμα θα 'ναι δυσοίωνο, γι' αυτό καλά θα κάνει να ξαναϊδεί τι θα γίνει.

Πάντως, οι εργαζόμενοι και οι συνταξιούχοι, όχι μόνον δε θα υποχωρήσουν, αλλ' απεναντίας θα εντείνουν τους αγώνες τους.

Αυτοί είναι οι καρποί που απολαμβάνουμε από το δέσιμο της χώρας μας στα ιμπεριαλιστικά συμπλέγματα της ΕΕ, του ΝΑΤΟ, της "Λευκής Βίβλου", του Μάαστριχτ.

Πρέπει όμως να είναι σίγουροι οι υπεύθυνοι που στήνουν τις παγίδες και τις τρικλοποδιές, ότι οι εργαζόμενοι, οι απλοί άνθρωποι της δουλιάς και του μόχθου, ποτέ δε θα συμβιβαστούν. Οι αγωνιστικές παραδόσεις του λαού μας δεν επιτρέπουν τέτοιες ταπεινωτικές υποχωρήσεις. Οι αυταπάτες και οι συμβιβασμοί δεν έχουν θέση, γι' αυτό και η πάλη θα είναι ασίγαστη.

Αυτό να το προσέξουν ιδιαίτερα όσοι πιστεύουν σ' αυτά τα παραμύθια και τα χειροκροτούν.

ΘΑΝΑΣΗΣ ΠΟΡΦΥΡΗΣ

Περιστέρι


Κορυφή σελίδας
Ευρωεκλογές Ιούνη 2024
Μνημεία & Μουσεία Αγώνων του Λαού
Ο καθημερινός ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΗΣ 1 ευρώ