Σάββατο 31 Μάη 1997
ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΗΣ
ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΗΣ
Σελίδα 13
ΕΡΓΑΤΙΚΑ
"ΕΛΛΗΝΙΚΗ ΥΦΑΝΤΟΥΤΡΓΙΑ"
Σε ρόλο "Πόντιου Πιλάτου" η κυβέρνηση

Ενάντια στις απολύσεις και στα αντεργατικά σχέδια της "Ελληνικής Υφαντουργίας" (ανήκει σε ολλανδική πολυεθνική), παλεύουν οι εργαζόμενοι στην επιχείρηση, που εδώ και 15 μέρες πραγματοποιούν καθημερινά τετράωρες στάσεις εργασίας.

Αποθρασυμένη πλήρως η εταιρία και εκμεταλλευόμενη τη στάση του υφυπουργού Εργασίας, ο οποίος σε τριμερή πρότεινε στους εργαζόμενους να αποδεχτούν καρατόμηση των δικαιωμάτων τους, προχώρησε ταυτόχρονα με το ξεκίνημα των κινητοποιήσεων σε παράνομο "λοκ άουτ" και σε 10 απολύσεις. Και από πάνω έχει προσφύγει στα δικαστήρια, για να κηρυχτούν παράνομες και καταχρηστικές οι κινητοποιήσεις. Η εκδίκαση της αίτησης είχε οριστεί για την περασμένη Τρίτη, αλλά τελικά αναβλήθηκε.

Τη συμπαράσταση του ΚΚΕ στον αγώνα των εργαζομένων, εκφράζει με ανακοίνωσή της η ΝΕ Πέλλας του Κόμματος και καταγγέλλει "την εταιρία για το παράνομο "λοκ άουτ" και την κυβέρνηση που δεν παρεμβαίνει υπέρ των εργαζομένων και κάνει τον "Πόντιο Πιλάτο"".

Επισημαίνει ότι τα σοβαρά προβλήματα που αντιμετωπίζουν εδώ και δυο χρόνια οι εργαζόμενοι της επιχείρησης είναι αποτέλεσμα των νέων οικονομικών και κοινωνικών δεδομένων που έχει διαμορφώσει η αντιλαϊκή Συνθήκη του Μάαστριχτ, η "Λευκή Βίβλος" και η αταλάντευτη στάση της κυβέρνησης να στηρίζει τα συμφέροντα των βιομηχάνων. Καλεί τους εργαζόμενους και όλους τους φορείς του νομού να συμπαρασταθούν έμπρακτα στον αγώνα των εργαζομένων της"Ελληνικής Υφαντουργίας".


Κορυφή σελίδας
Ευρωεκλογές Ιούνη 2024
Μνημεία & Μουσεία Αγώνων του Λαού
Ο καθημερινός ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΗΣ 1 ευρώ