Σάββατο 31 Μάη 1997
ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΗΣ
ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΗΣ
Σελίδα 13
ΕΡΓΑΤΙΚΑ
ΡΑΞΤΑ
Ολοταχώς στο κλείσιμο

Στο κλείσιμο της πλεκτοβιομηχανίας ΡΑΞΤΑ στο Περιστέρι, βαδίζουν ολοταχώς οι ιδιοκτήτες της, στέλνοντας στην ανεργία 95 εργαζόμενους, ενώ ταυτόχρονα στον ίδιο χώρο στήνουν μια νέα επιχείρηση με εμπορικό - εισαγωγικό χαρακτήρα.

Αυτή τη στιγμή τα περισσότερα μηχανήματα της εταιρίας έχουν ξεπουληθεί ή έχουν μεταφερθεί στο διπλανό κτίριο, όπου εγκαθίσταται η νέα επιχείρηση η οποία θα δραστηριοποιείται στον τομέα πώλησης αθλητικών ειδών και φέρει την ονομασία ΡΑΞΣΠΟΡ.

Ομως, εκτός από την εκποίηση των μηχανημάτων, η ιδιοκτήτρια της ΡΑΞΤΑ, Αννα Ραξέφσκι,έχει νοικιάσει το μεγαλύτερο τμήμα του εργοστασίου, στην ομοειδή εταιρία ΚΥΚΝΟΣ και οι εργαζόμενοι δεν έχουν πλέον αντικείμενο εργασίας. Μαζί μ' αυτά έχει νοικιάσει και την κεντρική είσοδο του εργοστασίου και οι εργαζόμενοι εισέρχονται και εξέρχονται από μια μικρή και πολύ επικίνδυνη σκάλα!

Γι' αυτά τα προβλήματα, η Ομοσπονδία Κλωστοϋφαντουργίας, Ιματισμού και Δέρματος,υποστηριζόμενη από άλλους φορείς, πραγματοποίησε προχτές στο Περιστέρι συγκέντρωση συμπαράστασης προς τους εργαζόμενους της ΡΑΞΤΑ.

Η πρόεδρος του Συνδικάτου Κλάδων Ενδυσης, Χριστίνα Τσεντούρου, κατάγγειλε την εταιρία για τρομοκρατική συμπεριφορά απέναντι στους εργαζόμενους και "για επαίσχυντες ενέργειες".


Κορυφή σελίδας
Ευρωεκλογές Ιούνη 2024
Μνημεία & Μουσεία Αγώνων του Λαού
Ο καθημερινός ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΗΣ 1 ευρώ