Τρίτη 3 Δεκέμβρη 1996
ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΗΣ
ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΗΣ
Σελίδα 24
ΟΙΚΟΝΟΜΙΑ
ΒΑΣΩ ΠΑΠΑΝΔΡΕΟΥ
Στήνει στρατηγεία... αλλαγής

Την... αλλαγή θυμήθηκε η Β. Παπανδρέου προκειμένου να "βαφτίσει" τα επιτελεία στήριξης των επιχειρηματιών που συγκροτούνται από το υπουργείο Ανάπτυξης σε 22 νομούς της χώρας, που έχουν χαρακτηριστεί ως φθίνουσες περιοχές.

Πρόκειται για τα λεγόμενα "Γραφεία Βιομηχανικής Αλλαγής", η σύσταση των οποίων ανακοινώθηκε χτες από την υπουργό στους αντίστοιχους νομάρχες, ανακοίνωση την οποία επένδυσε με φιλολογία περί "νέου μοντέλου αναπτυξιακής πολιτικής" και άλλα παρόμοια. Τα γραφεία αυτά, σύμφωνα με την επίσημη ανακοίνωση, "θα αποτελέσουν μικρά στρατηγεία κάθε νομού, που θα στελεχωθούν από εξειδικευμένο προσωπικό και θα έχουν ως στόχο την ενημέρωση των επιχειρήσεων και κυρίως των μικρομεσαίων για τις αναπτυξιακές δυνατότητες που δημιουργούνται".

Στην πραγματικότητα τα "Γραφεία Αλλαγής" θα είναι ιδιωτικές εταιρίες που "θα πρέπει να συσταθούν με πρωτοβουλία των παραγωγικών και αναπτυξιακών φορέων κάθε περιοχής, σε συνεργασία με τη Νομαρχιακή Αυτοδιοίκηση και τις αναπτυξιακές εταιρίες κάθε νομού".

Αξίζει τέλος να σημειωθεί ότι οι 22 νομοί που έχουν χαρακτηριστεί ως φθίνουσες περιοχές, είναι οι εξής: Αχαϊας, Βοιωτίας, Εβρου, Εύβοιας, Ημαθίας, Καστοριάς, Κιλκίς, Κοζάνης, Κυκλάδων, Καβάλας, Λάρισας, Λέσβου, Μαγνησίας, Μεσσηνίας, Ξάνθης, Πέλλας, Ροδόπης, Σάμου, Φλώρινας, Χαλκιδικής, Χίου.


Κορυφή σελίδας
Ευρωεκλογές Ιούνη 2024
Μνημεία & Μουσεία Αγώνων του Λαού
Ο καθημερινός ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΗΣ 1 ευρώ