Τρίτη 3 Δεκέμβρη 1996
ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΗΣ
ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΗΣ
Σελίδα 25
ΟΙΚΟΝΟΜΙΑ
ΑΓΟΡΑ
Δεν υπάρχει θέμα τροφοδοσίας

Μεγάλες ευθύνες επωμίζεται η κυβέρνηση, αφού η πλήρης άρνησή της να ικανοποιήσει τα δίκαια αιτήματα των αγροτών μπορεί να προκαλέσει την επόμενη βδομάδα προβλήματα στην αγορά

Δεν υφίσταται πρόβλημα για την τροφοδοσία της αγοράς από τις αγωνιστικές κινητοποιήσεις των αγροτών, βεβαιώνουν εκπρόσωποι της αγοράς απαντώντας στις προσπάθειες των μηχανισμών συκοφάντησης των κινητοποιήσεων του αγροτικού κόσμου και τονίζουν ότι η τροφοδοσία της αγοράς διεξάγεται κανονικά.

Συγκεκριμένα, ο πρόεδρος της κεντρικής αγοράς του Ρέντη Γ. Μαντάς έκανε χτες λόγο για μειωμένες εισκομίσεις κρεάτων κατά 40% που οφείλονται όμως σε μειωμένες παραγγελίες από τη μεριά των επαγγελματιών, και τόνισε ότι στα οπωροκηπευτικά δεν υπάρχει πρόβλημα με εξαίρεση την πατάτα η οποία τσίμπησε αυτές τις ημέρες 10 δρχ. λόγω των έντονων βροχοπτώσεων. Πάντως οι κυβερνητικέ ευθύνες και στο θέμα της τροφοδοσίας της αγοράς είναι υπαρκτές, αφού σε περίπτωση που η άρνηση της να ικανοποιήσει τα δίκαια αιτήματα των αγροτών και η -κατ' επέκταση- συνέχιση των κινητοποιήσεων, είναι δυνατόν να προκαλέσει προβλήματα. Ο Γ.Μαντάς ανέφερε χτες ότι πρόβλημα μπορεί να υπάρξει αν οι κινητοποιήσεις και οι αποκλεισμοί επεκταθούν στη Βοιωτία, την Εύβοια, την Πελοπόννησο και την Κρήτη. Ανάλογο κλίμα μεταφέρει και ο πρόεδρος της Πανελλήνιας Ομοσπονδίας Κρεοπωλών Θ. Μάρκου.Τουλάχιστον για 5 - 7 ημέρες δε θα υπάρξει πρόβλημα στο ψωμί αναφέρει ο πρόεδρος της Πανελλήνιας Ομοσπονδίας Αρτοποιών Γ. Παυλόπουλος.

Στο μεταξύ, σε σχετική σύσκεψη που πραγματοποιήθηκε στο υπουργείο Ανάπτυξης υπό τον υφυπουργό Μ. Χρυσοχοϊδη εκτιμήθηκε ότι η αγορά προς το παρόν δεν αντιμετωπίζει προβλήματα, αλλά ότι αυτό θα συμβεί εάν οι κινητοποιήσεις συνεχιστούν και επεκταθούν. Τέλος, πρόβλημα φοβούνται οι εκπρόσωποι της αγοράς της Θεσσαλονίκης ότι θα υπάρξει εκεί τις επόμενες ημέρες στον εφοδιασμό οπωροκηπευτικών εάν παραμείνει ξεκομμένη από τη νότια Ελλάδα.


Κορυφή σελίδας
Ευρωεκλογές Ιούνη 2024
Μνημεία & Μουσεία Αγώνων του Λαού
Ο καθημερινός ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΗΣ 1 ευρώ