Τρίτη 3 Δεκέμβρη 1996
ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΗΣ
ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΗΣ
Σελίδα 25
ΟΙΚΟΝΟΜΙΑ
ΕΒΕ - ΣΥΝΤΟΝΙΣΤΙΚΗ ΕΠΙΤΡΟΠΗ ΑΓΩΝΑ
Αγωνιστικό κάλεσμα για τη Δευτέρα

Η Συντονιστική Επιτροπή Αγώνα Μικρομεσαίων Επιχειρήσεων της Αθήνας καλεί όλους τους ΕΒΕ στην αγωνιστική συγκέντρωση, στο "Ακροπόλ"

Αγωνιστικό κάλεσμα στους επαγγελματοβιοτέχνες και τους εμπόρους να μη λείψει κανένας από τη μεγάλη συγκέντρωση της Αθήνας, που θα πραγματοποιηθεί στις 9 του Δεκέμβρη, στο πλαίσιο της κήρυξης από τη ΓΣΕΒΕΕ της ημερομηνίας αυτής σαν ημέρα πανελλαδικών αγωνιστικών κινητοποιήσεων των ΕΒΕ, απευθύνει η Συντονιστική Επιτροπή Αγώνα Μικρομεσαίων Επιχειρήσεων της Αθήνας.

Η ΣΕΑ, που συνήλθε την περασμένη Παρασκευή, υπογραμμίζει ότι η κατάσταση στο χώρο των ΜΜΕ συνεχίζει να επιδεινώνεται και καταγγέλλει ότι με το νέο προϋπολογισμό μονόπλευρης λιτότητας τίποτα δεν καταργείται από τα στοιχεία εκείνα που κυριολεκτικά αφανίζουν τη μικρομεσαία επιχείρηση. Είναι, τονίζει, ένας προϋπολογισμός με τον οποίο από τη μια καλούνται οι ΕΒΕ και οι άλλοι εργαζόμενοι να σηκώσουν μεγάλο βάρος από τις νέες φορολογίες και από την άλλη παραμένει στο απυρόβλητο το μεγάλο κεφάλαιο. Ενας προϋπολογισμός που αναμφισβήτητα έχει τη σφραγίδα της οικονομικής ολιγαρχίας και των πολυεθνικών, που απαιτούν εδώ και τώρα θυσία της ελληνικής κοινωνίας και της οικονομίας στο βωμό των συμφερόντων τους.

Μπροστά σε έναν τέτοιο προϋπολογισμό, που καταδικάζει το λαό σε μια ακόμη χρονιά σκληρής μονόπλευρης πολιτικής και το μόνο που "υπόσχεται" στους ΕΒΕ είναι ακόμα χειρότερες μέρες, επισημαίνει η ΣΕΑ ΜΜΕ της Αθήνας, οι αγωνιστικές κινητοποιήσεις είναι μονόδρομος. Τη Δευτέρα στις 9 του Δεκέμβρη δεν πρέπει να λείψει κανένας από τη συγκέντρωση στο θέατρο "Ακροπόλ" στις 6.30 το απόγευμα, ενώ οι ΕΒΕ όλης της χώρας θα πρέπει να βρίσκονται σε αγωνιστική εγρήγορση για πανελλαδικές κινητοποιήσεις. Η ΣΕΑ καλεί όλους τους ΕΒΕ να αγωνιστούν και να ενισχύσουν το συνδικαλιστικό κίνημα για τη διεκδίκηση μιας φιλολαϊκής αντιμονοπωλιακής πολιτικής. Ολοι μαζί να δώσουν το αγωνιστικό "παρών" και απάντηση στις αντιλαϊκές πολιτικές της κυβέρνησης. Τέλος, η Συντονιστική Επιτροπή Αγώνα εκτιμά ότι εφόσον θα συνεχίζεται αυτή η κατάσταση στο ωράριο, όσο η κυβέρνηση αρνείται να προστατεύσει τις μικρομεσαίες επιχειρήσεις από την ασυδοσία των πολυεθνικών και των πολυκαταστημάτων, θεσμοθετώντας ένα ανθρώπινο ωράριο λειτουργίας των καταστημάτων στα πλαίσια των διεκδικήσεων του συνδικαλιστικού κινήματος, θα συνεχίζονται οι αγώνες από την πλευρά των ΕΒΕ. Καλεί όλους τους ΕΒΕ να είναι σε ετοιμότητα για συμμετοχή στις νέες κινητοποιήσεις που θα αποφασίσει η ΣΕΑ Εμποροϋπαλλήλων - Επαγγελματοβιοτεχνών.


Κορυφή σελίδας
Ευρωεκλογές Ιούνη 2024
Μνημεία & Μουσεία Αγώνων του Λαού
Ο καθημερινός ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΗΣ 1 ευρώ