Παρασκευή 6 Δεκέμβρη 1996
ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΗΣ
ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΗΣ
Σελίδα 23
ΟΙΚΟΝΟΜΙΑ
Εκλογές στον ΠΣΥΠ - ΟΤΕ

Υπάρχουν ακόμα περιθώρια για αποτελεσματική παρέμβαση των εργαζομένων τονίζει η ΕΣΚ ΠΣΥΠ - ΟΤΕ

Μέρες εκλογών για την ανάδειξη νέου ΔΣ στον ΠΣΥΠ - ΟΤΕ και τα στελέχη της ΠΑΣΚΕ, ΔΑΚΕ, και ΑΣ (ΣΥΝ), ξυπνώντας από το λήθαργό τους, θυμήθηκαν ότι είναι "συνδικαλιστές". Ετσι, άρχισαν τις εμφανίσεις τους στους χώρους δουλιάς, για να ζητήσουν την ψήφο των εργαζομένων ως ανταμοιβή της ανυπαρξίας τους... Μια ανυπαρξία, που όπως καταγγέλλει η παράταξη της ΕΣΚ - ΠΣΥΠ - ΟΤΕ, οδήγησε το σωματείο - και μάλιστα με διαπαραταξιακή ομοφωνία - στο μαρασμό, την αναξιοπιστία και τον εκφυλισμό.

Την ίδια στιγμή τα προβλήματα του χώρου, όπως οι μετατάξεις και οι προσλήψεις, η τύχη της Διεύθυνσης Καταλόγων, η καθαριότητα και οι συνθήκες δουλιάς των καθαριστριών, των υπαλλήλων των Τηλεπικοινωνιακών Περιοχών, και το επίδομα οθόνης η διοίκηση του ΠΣΥΠ - ΟΤΕ τα αντιμετώπισε τουλάχιστον με αδιαφορία, ή τα έβαζε στο παζάρι κρυφών "πάρε - δώσε" στους διαδρόμους του 13ου ορόφου στο Μέγαρο του ΟΤΕ.

"Βρισκόμαστε μπροστά σε επιλογές - υπογραμμίζεται στην ανακοίνωση της ΕΣΚ - ΠΣΥΠ - ΟΤΕ - που θα αποδειχτούν καθοριστικές για το μέλλον μας. Τα περιθώρια στενεύουν, αλλά δεν έχουν εξαντληθεί. Η παρέμβαση των ίδιων των εργαζομένων που ανέτρεψε την ιδιωτικοποίηση στην υπηρεσία των καταλόγων, η προσωρινή υποχώρηση της Διοίκησης του ΟΤΕ στο θέμα του Γενικού Κανονισμού Προσωπικού, δείχνουν πως υπάρχουν περιθώρια για αντίσταση και απόκρουση της επίθεσης. Είναι, επίσης, αποτέλεσμα της δυναμικής αντίδρασης της ΕΣΚ, της μόνης παράταξης που τα κατήγγειλε και ενημέρωσε τους εργαζόμενους, όταν οι άλλες δυνάμεις στην Ομοσπονδία και στα σωματεία τα είχαν αποδεχτεί ΟΛΑ".

Για ν' αξιοποιηθούν, όμως, αυτά τα περιθώρια, τονίζει η ΕΣΚ, πρέπει ν' αλλάξει η κατάσταση στα συνδικάτα, στον ΠΣΥΠ, στην Ομοσπονδία, και στις εκλογές οι εργαζόμενοι πρέπει να καταδικάσουν τις παρατάξεις των ΠΑΣΚΕ, ΔΑΚΕ, ΑΣ, και να ενισχύσουν την ΕΣΚ, τη μόνη δύναμη που αντιπαλεύει, αποκαλύπτει και προβάλλει θέσεις που εκφράζουν τα συμφέροντα του ΟΤΕ και των εργαζομένων.


Κορυφή σελίδας
Ευρωεκλογές Ιούνη 2024
Μνημεία & Μουσεία Αγώνων του Λαού
Ο καθημερινός ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΗΣ 1 ευρώ