Σάββατο 7 Δεκέμβρη 1996
ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΗΣ
ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΗΣ
Σελίδα 20
ΕΡΓΑΤΙΚΑ
Συλλαλητήριο στις 17 Δεκέμβρη

Τη διοργάνωση παλλαϊκού συλλαλητηρίου ενάντια στον αντιλαϊκό προϋπολογισμό, ανακοίνωσε χτες η Συντονιστική Επιτροπή Σωματείων Αθήνας

Παλλαϊκό συλλαλητήριο το απόγευμα της 17ης Δεκέμβρη - μέρα που στην Ολομέλεια της Βουλής θα αρχίζει η συζήτηση του αντιλαϊκού προϋπολογισμού - οργανώνει η Συντονιστική Επιτροπή Σωματείων Αθήνας.Ο χώρος του συλλαλητηρίου θα οριστεί τις επόμενες μέρες.

"Σ' αυτό το συλλαλητήριο - σημειώνεται σε σχετική ανακοίνωση - καλούμε κάθε εργαζόμενο, κάθε συνδικαλιστή, σωματείο και μαζικό φορέα του μαζικού λαϊκού κινήματος να συμμετέχει και να συμβάλει στην επιτυχία του συλλαλητηρίου ενάντια στον αντιλαϊκό προϋπολογισμό".

Αναφερόμενη η Επιτροπή στον προϋπολογισμό, τονίζει ότι πρόκειται να "προϋπολογισμό - λαιμητόμο για το εισόδημα των εργατών, συνταξιούχων και άλλων λαϊκών στρωμάτων. Είναι προϋπολογισμός αντιλαϊκός και αντιαναπτυξιακός και όλα του τα στοιχεία δείχνουν ότι όχι μόνο δε δίνει τίποτα στους εργαζόμενους, συνταξιούχους και άλλα λαϊκά στρώματα που υποφέρουν, αλλά παίρνει μέσα από την τσέπη τους, με τον πιο άγριο τρόπο, πετσοκόβει όλες τις κοινωνικές δαπάνες".

Κωλυσιεργεί η ΠΑΣΚΕ και στο ΕΚ Λάρισας

Μετά τη ΓΣΕΕ και το ΕΚΑ, εκδηλώθηκε και στο Εργατικό Κέντρο Λάρισας η τακτική κωλυσιεργίας που ακολουθεί η ηγεσία της ΠΑΣΚΕ, απέναντι στην πανεργατική αξίωση για συνέχιση και κλιμάκωση των κινητοποιήσεων. Ετσι, προχτές το βράδυ μεθοδεύτηκε η διάλυση της συνεδρίασης της διοίκησης του ΕΚΛ, με την αποχώρηση του προέδρου της Οργάνωσης.

Την τακτική αυτή καταγγέλλουν σαν "βάναυσα αντιδημοκρατική", σε κοινή δήλωσή τους, οι 12 από τους 19 παρόντες στη συνεδρίαση σύμβουλοι της διοίκησης του ΕΚΛ.

Στη δήλωση τονίζεται ακόμα ότι "η πλειοψηφία της διοίκησης του ΕΚΛ δηλώνει ότι δε θα επιτρέψει να περάσει ο κυβερνητικός συνδικαλισμός μέσα στα όργανα του συνδικαλιστικού κινήματος και θα αγωνιστεί με όλες της τις δυνάμεις για να αποτραπεί αυτή η πολιτική".


Κορυφή σελίδας
Ευρωεκλογές Ιούνη 2024
Μνημεία & Μουσεία Αγώνων του Λαού
Ο καθημερινός ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΗΣ 1 ευρώ