Σάββατο 7 Δεκέμβρη 1996
ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΗΣ
ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΗΣ
Σελίδα 22
ΟΙΚΟΝΟΜΙΑ
"Παρών" στους αγώνες

Πάγια και σκόπιμη πλέον τακτική ορισμένων συνδικαλιστικών δυνάμεων κύρια από το χώρο της παράταξης ΔΑΚ ΜΜΕ να εξαντλούν όλα τα περιθώρια αγωνιστικής τους δράσης στη ματαίωση ή στην καλύτερη περίπτωση στην υποβάθμιση κινητοποιήσεων για τα μέτρα που παίρνει η κυβέρνηση ενάντια στη μικρομεσαία επιχείρηση. Από κοντά και οι άλλοι "συνάδελφοί" τους της ΠΑΣΚΕΒΕ και του "ΣΥΝ". Και βέβαια όλοι γνωρίζουν το "δεσμό" που τους ενώνει και που είναι ο δρόμος που χάραξε η Συνθήκη του Μάαστριχτ που επιβάλλει τη σκληρή μονόπλευρη λιτότητα, τον αφελληνισμό των επιχειρήσεων, τα λουκέτα στις ΜΜΕ.

Στα πλαίσια αυτά προσπάθησαν και το πέτυχαν να κινήσουν τη συγκέντρωση διαμαρτυρίας ενάντια στα σκληρά μέτρα που επιβάλλει ο νέος προϋπολογισμός στις ΜΜΕ και που διοργανώνει από κοινού η Ομοσπονδία Βιοτεχνικών Σωματείων Θεσσαλονίκης και η ΟΕΘ. Ετσι, η συγκέντρωση της Δευτέρας 9 Δεκέμβρη, ημερομηνία που η ΓΣΕΒΕΕ έχει κηρύξει ημέρα πανελλαδικής διαμαρτυρίας των ΕΒΕ, θα γίνει στις 6.00 το απόγευμα, όταν η αγορά είναι κλειστή και σε κλειστό χώρο (Βιοτεχνικό Επιμελητήριο).

Παρά τις προσπάθειες και προτάσεις των συνδικαλιστών της ΔΗΚΕΒΕ να γίνει μια δυναμική συγκέντρωση σε ανοιχτό χώρο, σε ώρα που θα λειτουργεί η αγορά και να ακολουθήσει πορεία, εν τούτοις κάτι τέτοιο δεν έγινε αποδεκτό από τις πλειοψηφίες όλων των προαναφερόμενων παρατάξεων.

Ισως γιατί σε κάποιους δε συμφέρει ή δεν επιθυμούν, για λόγους που μόνο αυτοί γνωρίζουν, να γίνει η υπόθεση των ΕΒΕ, υπόθεση και ευρύτερων λαϊκών στρωμάτων, για να την τοποθετήσουν δίπλα στα μεγάλα οικονομικά προβλήματα της χώρας, στην αποβιομηχάνιση, την ανεργία, την αποδιάρθρωση της αγροτικής οικονομίας.

Από κοντά και οι μεγαλέμποροι και μεγαλοεπιχειρηματίες της πλειοψηφίας του ΔΣ του Εμπορικού Συλλόγου Θεσσαλονίκης. Αρνούνται να συμμετάσχουν στην έστω και με αυτή τη μορφή κινητοποίηση της 9 Δεκέμβρη.

Δεν είναι εξάλλου απόντες για πρώτη φορά.

Και αυτοί εξαντλούν την αγωνιστικότητά τους σε διαμαρτυρίες μέσω ΦΑΞ, σε ταξιδάκια στις Βρυξέλλες, σε φιέστες και σε άλλες παρόμοιες εκδηλώσεις. Το μοναδικό, το κύριο βάρος για την επιτυχία της συγκέντρωσης, αλλά και της όποιας κινητοποίησής μας πέφτει στις πλάτες των συνεπών συνδικαλιστών, του ταξικού συνδικαλιστικού κινήματος.

Κανείς δεν έχει αυταπάτες για το ρόλο εκείνων των συνδικαλιστικών δυνάμεων που σαν μοναδική διέξοδο βλέπουν την ΕΕ και που οι "αγώνες" τους, όπως προανέφερα, περιορίζονται σε κάποια σεμινάρια, σε κάποιες συμμετοχές σε επιτροπές (...).

Παρ' όλο που η ΔΗΚΕΒΕ Θεσ/νίκης διαφωνεί με τη μορφή της συγκέντρωσης της Δευτέρας, εν τούτοις θα δώσουμε όλες τις δυνάμεις μας για την επιτυχία της. Καλούμε όλους τους συναδέλφους επαγγελματίες - βιοτέχνες - εμπόρους - συνταξιούχους να πάρουν μαζικά μέρος και να καταδικάσουν την πολιτική του αφανισμού μας και δυναμικά να εκφράσουν την αντίθεσή τους στους "απόντες" και στους "αγώνες" για την τιμή των όπλων.

Γιώργος ΧΑΤΖΗΓΕΩΡΓΙΟΥ

Μέλος ΔΣ ΕΣΘ

Γεν. γραμματέας ΔΗΚΕΒΕ - Θεσ/νίκης


Κορυφή σελίδας
Ευρωεκλογές Ιούνη 2024
Μνημεία & Μουσεία Αγώνων του Λαού
Ο καθημερινός ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΗΣ 1 ευρώ