Τετάρτη 11 Δεκέμβρη 1996
ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΗΣ
ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΗΣ
Σελίδα 4
ΕΡΓΑΤΙΚΑ
Δύο οι γραμμές

Λάθεψε χτες, ο Χρ. Μιχαηλίδης, στη γνωστή, καθημερινή του εκπομπή στον ραδιοφωνικό "Σκάι". Λέμε, ότι λάθεψε, επειδή η σοβαρότητα και η εντιμότητα του εν λόγω δημοσιογράφου, δε μας επιτρέπει να χρησιμοποιήσουμε χαρακτηρισμούς, που αρμόζουν σε άλλους, όχι λαθεύοντες, αλλά συνειδητά πράττοντες, στην κατεύθυνση της διαστρέβλωσης της πραγματικότητας.

Είπε, λοιπόν, ο Χρ. Μιχαηλίδης, ότι τον ικανοποίησε η παρέμβαση του Ν. Κωνσταντόπουλου στη Βουλή, όπως και των: Αλ. Παπαρήγα και Δ. Τσοβόλα. Αντίθετα, ο δημοσιογράφος στηλίτευσε τα ειρωνικά χαμόγελα του Θ. Πάγκαλου, κατά τη δευτερολογία του προέδρου του ΣΥΝ.

Πού βρίσκεται, κατά τη γνώμη μας, το λάθος του Χρ. Μιχαηλίδη; Βρίσκεται στο γεγονός ότι ο πρόεδρος του ΣΥΝ δεν είπε τίποτε το ουσιαστικά διαφορετικό, από αυτό που υποστηρίζει η κυβέρνηση στα ζητήματα της Διακυβερνητικής. Απλώς είπε τα ίδια, με διαφορετικά λόγια και με δήθεν αντιπολιτευτικές κορόνες. Γι' αυτό, ακριβώς, και ο Κ. Σημίτης υπογράμμισε στη δευτερολογία του, πως κατά τη διάρκεια της συζήτησης εκφράστηκαν δύο βασικές γραμμές: Μία του ΚΚΕ και μία των άλλων.

Το θέμα, επομένως, δε βρίσκεται στο πόσα κόμματα υπάρχουν στη Βουλή, αλλά στο τι λένε αυτά τα κόμματα. Τι λένε και τι κάνουν. Διότι, όταν λένε ό,τι και η κυβέρνηση και παριστάνουν ότι κάνουν άλλα, είναι φυσικό να προκαλούν και ειρωνικά χαμόγελα...


Κορυφή σελίδας
Ευρωεκλογές Ιούνη 2024
Μνημεία & Μουσεία Αγώνων του Λαού
Ο καθημερινός ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΗΣ 1 ευρώ