Τετάρτη 11 Δεκέμβρη 1996
ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΗΣ
ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΗΣ
Σελίδα 5
ΡΕΠΟΡΤΑΖ
Απαντούν με κλιμάκωση του αγώνα
  • Οργή, αγανάκτηση αλλά και αποφασιστικότητα προκάλεσαν στους ξεσηκωμένους αγρότες σε όλα τα μπλόκα, από τον Εβρο μέχρι την Πελοπόννησο, οι χτεσινές δηλώσεις του Κ. Σημίτη
  • Πανθεσσαλική Συντονιστική Επιτροπή: Στην πρόκληση της κυβέρνησης, χιλιάδες νέα τρακτέρ θα προστεθούν στα οδοφράγματα των Εθνικών οδών

Με χιλιάδες τρακτέρ να προστίθενται στα οδοφράγματα και νέα μπλόκα να στήνονται, απαντάει η περήφανη αγροτιά της Ελλάδας στη νέα πρόκληση του πρωθυπουργού, Κ. Σημίτη, ο οποίος χτες μετά το Υπουργικό Συμβούλιο εμφανίστηκε αδιάλλακτος και αρνήθηκε ξανά την ικανοποίηση των αιτημάτων του αγροτικού ξεσηκωμού. Οι εξεγερμένοι αγρότες ολόκληρης της χώρας όχι μόνο δεν απελπίζονται και δεν υποχωρούν, όπως ελπίζει η κυβέρνηση, αλλά εντείνουν την πάλη τους και κλιμακώνουν την κινητοποίηση μέχρι την τελική νίκη.

Στη Θεσσαλία, στην καρδιά του αγροτικού ξεσηκωμού, ήδη άρχισε κινητοποίηση στα χωριά και τις επαρχίες για να βγουν και άλλα τρακτέρ και αγροτικά μηχανήματα στα μπλόκα της Εθνικής οδού. Ανάλογα είναι τα μηνύματα από τα μπλόκα όλης της χώρας. Η οργή, η αγανάκτηση αλλά και η αποφασιστικότητα ήταν τα συναισθήματα των ξεσηκωμένων αγροτών χτες σε όλα τα μπλόκα από τον Εβρο μέχρι την Πελοπόννησο. Οργή για τον Σημίτη και την κυβέρνηση που επί 14 μέρες τώρα αρνείται πεισματικά την ικανοποίηση των δίκαιων αγροτικών αιτημάτων και εμπαίζει τους αγρότες υποσχόμενος διάλογο. Αγανάκτηση για την κυβερνητική επιχείρηση να σπάσει την ενότητα των αγροτών και να γυρίσουν οι ξωμάχοι ηττημένοι στα σπίτια τους. Κι αποφασιστικότητα να παλέψουν όλοι μαζί, ανεξαρτήτως πολιτικών πεποιθήσεων και κομματικών προτιμήσεων, με νύχια και με δόντια μέχρι τη δικαίωση.

Η Πανθεσσαλική Συντονιστική Επιτροπή

Το απόγευμα, αμέσως μετά τις προκλητικές δηλώσεις του πρωθυπουργού συνεδρίασε η Πανθεσσαλική Συντονιστική Επιτροπή στο μπλόκο της "Βιοκαρπέτ" και αποφάσισε ομόφωνα να πάρει συγκεκριμένα μέτρα για νέα κλιμάκωση του αγώνα. Σε ανακοίνωση που εξέδωσε αναφέρει:

"Οι σημερινές δηλώσεις του κ. Σημίτη συνιστούν μια νέα πρόκληση σε βάρος των ξεσηκωμένων αγροτών της χώρας μας. Αντί να δώσει λύσεις στα συγκεκριμένα αιτήματα της αγροτιάς προσπάθησε να συκοφαντήσει και να διασπάσει τον αγώνα μας. Μίλησε για "κάποιους αγρότες" και για φανταστικά αιτήματα που ούτε τέθηκαν, ούτε συζητήθηκαν ποτέ.

Η κυβέρνηση αναλαμβάνει τεράστιες ευθύνες για την κατάσταση που δημιουργεί στη χώρα μας η άκαμπτη και αδιάλλακτη πολιτική της. Πολιτική που χρεοκοπεί μαζικά την αγροτιά της χώρας μας και μαζί της χιλιάδες επαγγέλματα και θέσεις εργασίας.

Η απάντηση της Συντονιστικής Επιτροπής είναι μια: Στην πρόκληση της κυβέρνησης, χιλιάδες νέα τρακτέρ θα προστεθούν στα οδοφράγματα των Εθνικών οδών.

Καλούμε όλους τους αγρότες της χώρας μας, όλες τις Συντονιστικές Επιτροπές των μπλόκων να απαντήσουν με τον ίδιο τρόπο στον αντιαγροτικό κατήφορο.

Καλούμε το λαό να συμπαρασταθεί έμπρακτα και με κάθε τρόπο στον δύσκολο αγώνα μας.

Οι αγρότες δεν πρόκειται να γίνουν τα θύματα της καταστροφικής πολιτικής της κυβέρνησης. Δεν πρόκειται να υποχωρήσουμε αν δε δικαιωθούν τα συγκεκριμένα αιτήματα μας.

Καλούμε τους αρχηγούς όλων των κομμάτων να επισκεφτούν τη Λάρισα και να συναντηθούν με τη Συντονιστική Επιτροπή αγώνα".

Η αλληλεγγύη τους δίνει δύναμη

Οι αγρότες παίρνουν κουράγιο και από το πρωτοφανές κύμα αλληλεγγύης στον αγώνα τους που συνεχίζεται και διογκώνεται. Τα χιλιάδες ψηφίσματα και οι ανακοινώσεις μαζικών φορέων από όλη τη χώρα, αποδεικνύουν ότι η συντριπτική πλειοψηφία του λαού συμπαραστέκεται ενεργά στον αγώνα της αγροτιάς.

Χτες το μεσημέρι χιλιάδες εργάτες, επαγγελματοβιοτέχνες, έμποροι, εκπαιδευτικοί, μαθητές, πήραν μέρος στο Παγκαρδιτσιώτικο συλλαλητήριο συμπαράστασης που διοργάνωσαν οι μαζικοί φορείς του νομού. Ανάλογες συγκεντρώσεις έγιναν στο Βόλο και στα Τρίκαλα.

Ταυτόχρονα, στα μπλόκα σε όλη τη χώρα, κάτοικοι των πόλεων και των χωριών, εκδηλώνουν και με τη φυσική παρουσία τους εκεί την αλληλεγγύη τους στην ηρωική αγροτιά.


Κορυφή σελίδας
Ευρωεκλογές Ιούνη 2024
Μνημεία & Μουσεία Αγώνων του Λαού
Ο καθημερινός ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΗΣ 1 ευρώ