Τετάρτη 11 Δεκέμβρη 1996
ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΗΣ
ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΗΣ
Σελίδα 6
ΡΕΠΟΡΤΑΖ
Χαμηλώνει τους τόνους ο Μ. Εβερτ

"Εμείς δε λέμε ότι πρέπει να αποδεχτεί ο πρωθυπουργός όλα τα αιτήματα των αγροτών", δηλώνει ο πρόεδρος της ΝΔ

"Εμείς σε καμία περίπτωση δε λέμε ότι πρέπει να αποδεχτεί ο πρωθυπουργός όλα τα αιτήματα των αγροτών".Τη δήλωση αυτή, που τον τελευταίο καιρό την κάνουν ακόμα και στελέχη του ΠΑΣΟΚ προκειμένου να διασπάσουν τον αγώνα των αγροτών, έκανε χτες ο πρόεδρος της ΝΔ Μ. Εβερτ, ο οποίος κατά τα άλλα, φραστικά τάσσεται υπέρ των αιτημάτων και του αγώνα των αγροτών.

Μάλιστα ο πρόεδρος της ΝΔ επανερχόμενος ουσιαστικά στην τακτική της "συμπολιτευόμενης - αντιπολίτευσης" ,στις δηλώσεις που έκανε μετά τη συνεδρίαση του Πολιτικού Συμβουλίου του κόμματος, που ασχολήθηκε με το αγροτικό θέμα, είπε ότι "υπάρχουν μαξιμαλιστικές θέσεις και υπάρχουν και θέσεις οι οποίες ενδεχομένως είναι πιο λογικές. Τουλάχιστον ο πρωθυπουργός να αποδεχτεί εκείνα τα αιτήματα τα οποία προεκλογικά έλεγε ότι πρόκειται να ικανοποιήσει".

Στη χτεσινή συνεδρίαση του Πολιτικού Συμβουλίου, στην οποία δεν κλήθηκε ο Γ. Ράλλης που κατηγόρησε πρόσφατα τη ΝΔ για δημοκοπία στο θέμα των αγροτικών κινητοποιήσεων, προτάθηκε από στελέχη στον Μ. Εβερτ να επισκεφθεί τα μπλόκα των αγροτών, αλλά ο ίδιος όπως δήλωσε μετά τη συνεδρίαση, θα πραγματοποιήσει συνάντηση εάν του το ζητήσει η Συντονιστική Επιτροπή των αγροτών. Κατά τα άλλα ο Μ. Εβερτ κάλεσε τον πρωθυπουργό να αναλάβει πρωτοβουλία και να καλέσει για συζήτηση του αγρότες ,κατηγορώντας τον παράλληλα ότι εξαπάτησε τους αγρότες προεκλογικά όταν τους έλεγε ότι θα διασφαλίσει την αγορά της συνολικής ποσότητας του βαμβακιού.

Ομως στο θέμα της κινητοποίησης των αγροτών παρενέβη και ο διεκδικητής της ηγεσίας του κόμματος Γ. Σουφλιάς, που προχθές το βράδυ επισκέφθηκε το μπλόκο των αγροτών στη Λάρισα δηλώνοντας με αρχηγικό στιλ ότι θα ζητήσει συνάντηση με τον Κ. Σημίτη για να συζητήσει τα προβλήματα των αγροτών. Βέβαια δεν παρέλειψε να μιλήσει και για "ακραίες μορφές κινητοποιήσεων" που επέλεξαν οι αγρότες. Η πρωτοβουλία Σουφλιά προκάλεσε εκνευρισμό στη Ρηγίλλης, παρόλο που στελέχη της εκτιμούσαν ότι μία πιθανή συνάντηση Σουφλιά - Σημίτη θα εξέθετε τον βουλευτή της ΝΔ, αφού θα τον εμφάνιζε συνομιλητή του πρωθυπουργού σε μία περίοδο που η ΝΔ οξύνει φραστικά την αντιπαράθεση με την κυβέρνηση.


Κορυφή σελίδας
Ευρωεκλογές Ιούνη 2024
Μνημεία & Μουσεία Αγώνων του Λαού
Ο καθημερινός ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΗΣ 1 ευρώ