Τετάρτη 11 Δεκέμβρη 1996
ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΗΣ
ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΗΣ
Σελίδα 15
ΠΟΛΙΤΙΚΗ
ΟΧΙ στη συκοφάντηση του αγώνα των αγροτών

Παρέμβαση του Β. Εφραιμίδη στην Ολομέλεια του Ευρωπαϊκού Κοινοβουλίου

Κατάφωρη ανακρίβεια και αδικία χαρακτήρισε ο ευρωβουλευτής του ΚΚΕ Β. Εφραιμίδης την παρατήρηση Αγγλου ευρωβουλευτή ότι οι συμπατριώτες του νταλικέρηδες εμποδίζονται να επιστρέψουν στην παρτίδα τους - ενόψει και των Χριστουγέννων - από τα τρακτέρ των Ελλήνων αγροτών που έχουν αποκλείσει τις εθνικές οδούς.

Με προ ημερησίας παρέμβασή του στην Ολομέλεια του Ευρωπαϊκού Κοινοβουλίου, ο Β. Εφραιμίδης υπογράμμισε ότι "οι Ελληνες αγρότες δίνοντας αγώνα επιβίωσης έχουν αποκλείσει ορισμένες διόδους". Τόνισε όμως πως "η αλήθεια είναι ότι ακριβώς όταν οι ξένοι αυτοκινητιστές θέλουν να περάσουν, τους υποδεικνύουν παρακαμπτήριες διόδους, βατές για νταλίκες. Οχι μόνο αυτό, αλλά, επειδή υπάρχει μία διαταραχή και δυσκολία στην παραμονή και διατροφή τους, τους παραθέτουν ειδικά γεύματα και τους εξασφαλίζουν διαμονή σε ξενοδοχεία, για να μπορέσουν όσο γίνεται πιο ήρεμα και ήσυχα να αποχωρήσουν και να πάνε στις παρτίδες τους. Κάποιοι που ενδεχόμενα είναι εγκλωβισμένοι, έχουν εμπλακεί σε κυβερνητικό και παρακυβερνητικό σχέδιο που τους διοχετεύει σε αδιέξοδες παρακαμπτήριες για να δημιουργήσει κλίμα κατηγορίας, δυσφήμισης του δίκαιου αγώνα των αγροτών".

Για τους λόγους αυτούς ο ευρωβουλευτής του ΚΚΕ κάλεσε την Ολομέλεια να διορθώσει την άδικη μομφή σε βάρος των Ελλήνων αγροτών που, όπως τόνισε, "παλεύουν κυριολεκτικά για το ψωμί τους επί δέκα μέρες".


Κορυφή σελίδας
Ευρωεκλογές Ιούνη 2024
Μνημεία & Μουσεία Αγώνων του Λαού
Ο καθημερινός ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΗΣ 1 ευρώ