Τετάρτη 11 Δεκέμβρη 1996
ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΗΣ
ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΗΣ
Σελίδα 23
ΡΕΠΟΡΤΑΖ
ΧΑΛΚΙΔΑ
Ζητούν ανθρώπινο σχολικό κτίριο

ΧΑΛΚΙΔΑ.-

Κατάληψη στο σχολικό κτίριο πραγματοποιούν από το περασμένο Σάββατο οι μαθητές του 1ου Λυκείου Χαλκίδας, διαμαρτυρόμενοι για το έντονο κτιριακό πρόβλημα του σχολείου τους.

Οι μαθητές ζητούν άμεση επίλυση του κτιριακού τους προβλήματος, αλλά και μια σειρά άλλα αιτήματα όπως, δωρεάν παροχή των ξενόγλωσσων βιβλίων, αξιοποίηση και χρήση της αίθουσας φυσικής - χημείας, διδασκαλία Σχολικού Επαγγελματικού Προσανατολισμού από ειδικευμένους καθηγητές, αξιοποίηση του χώρου του γυμναστηρίου κ.ά.

Τα προβλήματα σε αρκετά γυμνάσια και λύκεια της Χαλκίδας είναι πολλά και χρονίζοντα με ελάχιστα από αυτά να έχουν λυθεί μέχρι τώρα. Η έλλειψη αιθουσών σε δημοτικά, γυμνάσια, λύκεια, ιδιαίτερα στη Χαλκίδα, βάζουν τον νομό Εύβοιας στην πρώτη σειρά σε ελλείψεις σχολικών αιθουσών. Συνολικά σύμφωνα με επίσημα στοιχεία οι αίθουσες που λείπουν στην Εύβοια είναι 353, οι οποίες λείπουν κυρίως από τα σχολεία της Χαλκίδας.

Σύμφωνα με στοιχεία του ΟΣΚ το 1994 (από τότε δεν έχει αλλάξει η κατάσταση) οι ανάγκες σε αίθουσες διδασκαλίας στην πρωτοβάθμια εκπαίδευση Εύβοιας ήταν 263 και στη δευτεροβάθμια 90.

Στη Χαλκίδα τα αντίστοιχα νούμερα ήταν 120 και 14. Σε κακή κατάσταση όμως βρίσκονται και αρκετά σχολεία ενοικιαζόμενα, με τουαλέτες σε κακή κατάσταση και κεντρική θέρμανση ανύπαρκτη.


Κορυφή σελίδας
Ευρωεκλογές Ιούνη 2024
Μνημεία & Μουσεία Αγώνων του Λαού
Ο καθημερινός ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΗΣ 1 ευρώ