Τετάρτη 11 Δεκέμβρη 1996
ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΗΣ
ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΗΣ
Σελίδα 25
ΠΟΛΙΤΙΣΜΟΣ
Εξαγγελίες... γενικώς και αορίστως

"Επιπλέον επιστημονικές γνώσεις" και ένα "φάκελο πλήρως συγκροτημένο" ζήτησε ο υπουργός Πολιτισμού, Ε. Βενιζέλος, πριν αποφασίσει για την τύχη τουλόφου Ζάγανι στο αεροδρόμιο των Σπάτων,ύστερα από τις έντονες αντιδράσεις, που σημειώθηκαν με αφορμή την πρόσφατη γνωμοδότηση του ΚΑΣ να κοπεί ο λόφος.Σε χτεσινή συνέντευξη Τύπου, είπε ότι έχουν τεθεί συγκεκριμένοι όροι στο ΥΠΕΧΩΔΕ και στην εταιρία "Χόχτιφ". Η εταιρία, όμως, "δε συγκινείται" από όρους, αφού πληροφορίες λένε ότι άρχισε εκσκαφές στις παρυφές του λόφου.

Για άλλα μεγάλα ζητήματα του ΥΠΠΟ ανακοίνωσε τα εξής: Χτες επρόκειτο να υπογραφούν οι συμβάσεις για την ανάθεση των έξι μελετών για την ενοποίηση ισάριθμων αρχαιολογικών χώρων.Πρόκειται για τις μελέτες του Ολυμπιείου,της νότιας και δυτικής κλιτύος της Ακρόπολης,της Ρωμαϊκής Αγοράς,της Αρχαίας Αγοράς,της Βιβλιοθήκης του Αδριανού και του Φιλοπάππου,οι οποίες έχουν καθυστερήσει περισσότερο από ενάμιση χρόνο. Σύμφωνα με δηλώσεις του υπουργού "θα" παραδοθούν μέσα σε ένα χρόνο, ώστε να εγκατασταθούν εργολάβοι.

Σχετικά με τον αρχαιολογικό νόμο είπε ότι έδωσε "νέες κατευθύνσεις επί της ουσίας", (μήπως αυτό σημαίνει περισσότερα προνόμια και μεγαλύτερη εξασφάλιση της συλλεκτικής "ιδιωτικής πρωτοβουλίας";), ενώ στη νέα νομοτεχνική επεξεργασία θα μετέχουν "ένας σύμβουλος και ένας πάρεδρος από το ΣτΕ".

Για το μέλλον του ΤΑΠΑ και σε ερώτηση σχετική με πληροφορίες περί ιδιωτικοποίησής του είπε "ευελιξία μπορεί να έχει και ένα ΝΠΔΔ, δε χρειάζεται να είναι αναγκαστικά Ιδιωτικού Δικαίου. Αλλά αυτό είναι φορμαλιστικό ζήτημα... Δεν τίθεται εν αμφιβόλω η διασφάλιση των εργαζόμενων, δηλαδή είναι δημόσιοι υπάλληλοι".

Κατά τ' άλλα ο υπουργός Πολιτισμού ανακοίνωσε το ταξίδι του στο Παρίσι, στην Κοπεγχάγη και στις Βρυξέλλες.


Κορυφή σελίδας
Ευρωεκλογές Ιούνη 2024
Μνημεία & Μουσεία Αγώνων του Λαού
Ο καθημερινός ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΗΣ 1 ευρώ