Τετάρτη 11 Δεκέμβρη 1996
ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΗΣ
ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΗΣ
Σελίδα 31
ΑΘΛΗΤΙΣΜΟΣ
ΑΘΗΝΑ '97
Νέα αντιπαράθεση

Ο ΣΕΓΑΣ δηλώνει ανικανοποίητος για τις αρμοδιότητες που του δόθηκαν

Νέο γύρο αντιπαραθέσεων με την αθλητική ηγεσία για το ΑΘΗΝΑ '97 ξεκινά ο ΣΕΓΑΣ. Με απόφαση του διοικητικού συμβουλίου που κοινοποιήθηκε χτες στον Α. Φούρα, "ανακάλυψε" ότι η υπουργική απόφαση που εκδόθηκε στις 8 Νοέμβρη για τις αρμοδιότητες και τις ευθύνες του ΣΕΓΑΣ στη διοργάνωση του παγκόσμιου πρωταθλήματος του 1997, δεν τον καλύπτει. Ο ΣΕΓΑΣ ισχυρίζεται ότι οι επιστολές αποδοχής των όρων της συμφωνίας και οι δεσμεύσεις του Φούρα, προφορικές και γραπτές, δεν έχουν νομική κατοχύρωση. Ετσι ζητά από τον υφυπουργό "να εκδώσει συμπληρωματική υπουργική απόφαση, ώστε να κατοχυρωθεί και νομικά η συμφωνία".

Επιπλέον ο ΣΕΓΑΣ εγκαλεί την Κεντρική Οργανωτική Επιτροπή για έλλειψη συνεργασίας και ενημέρωσης. Μεταξύ των άλλων ισχυρίζεται ότι "αγνοεί το οριστικό σχέδιο των αγώνων", ότι "δεν έχει επίσημη πληροφόρηση για τα οικονομικά της διοργάνωσης... για τις προσλήψεις... και για το καθεστώς χρηματοδότησης". Αξίζει να σημειωθεί όμως ότι στην ΚΟΕ συμμετέχουν και οι εκπρόσωποι του ΣΕΓΑΣ.

Στο μεταξύ ο ΣΕΓΑΣ κατέθεσε χτες στην οργανωτική επιτροπή προϋπολογισμό ύψους 1,8 δισ. που αφορά μόνο τα έξοδα της τεχνικής επιτροπής, όπου το πάνω χέρι έχει η ομοσπονδία. Υπενθυμίζεται ότι ο ΣΕΓΑΣ είχε καταρτίσει συνολικό προϋπολογισμό της διοργάνωσης ύψους 2 δισ. και τώρα ζητά το ίδιο σχεδόν ποσό για ένα μικρό τμήμα του πρωταθλήματος!

  • Στον Αρη ανήκει πλέον η Βούλα Πατουλίδου μετά από απόφαση της επιτροπής μεταγραφών που επικυρώθηκε και από το ΔΣ του ΣΕΓΑΣ. Η Πατουλίδου είχε κάνει προσφυγή μετά την άρνηση του Ηρακλή να της δώσει μεταγραφή.

Κορυφή σελίδας
Ευρωεκλογές Ιούνη 2024
Μνημεία & Μουσεία Αγώνων του Λαού
Ο καθημερινός ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΗΣ 1 ευρώ