Πέμπτη 1 Φλεβάρη 1996
ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΗΣ
ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΗΣ
Σελίδα 18
ΕΡΓΑΤΙΚΑ
ΟΜΟΣΠΟΝΔΙΑ ΟΙΚΟΔΟΜΩΝ ΠΡΟΣ ΠΡΩΘΥΠΟΥΡΓΟ
Υποπτη η απομάκρυνση της προέδρου του ΟΕΚ

Βάσιμες υπόνοιες ότι μεθοδεύεται η ικανοποίηση των αξιώσεων Μπολτσή, εις βάρος του Οργανισμού Εργατικής Κατοικίας

Τις σοβαρές της ανησυχίες για τις τελευταίες εξελίξεις στον Οργανισμό Εργατικής Κατοικίας και τις προσπάθειες απομάκρυνσης άρον άρον της προέδρου του Οργανισμού στην κρίσιμη στιγμή που εκδικάζεται (την ερχόμενη Πέμπτη) η αγωγή του γνωστού από το ομώνυμο σκάνδαλο Μπολτσή κατά του ΟΕΚ, με την οποία ζητά από τον Οργανισμό ως αποζημίωση πάνω από 2 δισ. δραχμές, εκφράζει η Ομοσπονδία Οικοδόμων Ελλάδας,με νέα επιστολή της προς τον πρωθυπουργό, Κ. Σημίτη.

Η Ομοσπονδία εκφράζει ερωτηματικά για το ότι ο υπουργός Εργασίας Ε. Γιαννόπουλος,με την ανάληψη των καθηκόντων του, ζήτησε και εξασφάλισε την παραίτηση της προέδρου του ΟΕΚ, γεγονός "που μας βάζει σε υποψίες, πολύ περισσότερο που το έργο της προέδρου ούτε κρίθηκε, ούτε κακολογήθηκε, αλλά αντίθετα η θητεία της δημιούργησε ευνοϊκές συνθήκες για καλή πορεία των προγραμμάτων του Οργανισμού".

"Οσο καλοπροαίρετος κι αν είναι κανένας - υπογραμμίζει - τέτοιες ενέργειες σπασμωδικές και αψυχολόγητες, ένα μόνο πράγμα σηματοδοτούν, να χαθεί η υπόθεση στα δικαστήρια και να αποδεχτεί ο Οργανισμός τη λογική: Αντί να πληρώσουμε 2 δισ. δρχ. αποζημίωση στον Μπολτσή, να πάρουμε τα διαμερίσματα και να τελειώνουμε. Ταυτόχρονα, να έχουν στα χέρια τους μια απόφαση δικαστηρίου για να λένε: Τα δικαστήρια έχουν αποφασίσει".

Η Ομοσπονδία τονίζει πως "πρέπει να κοπεί ο ομφάλιος λώρος που ενώνει τον Μπολτσή, συγκεκριμένους διοικούντες στον ΟΕΚ και το υπουργείο Εργασίας",ενώ ιδιαίτερη αναφορά γίνεται στον πρώην πρόεδρο του ΟΕΚ Χανακούλα, στον οποίο "όχι μόνο δεν μπορεί να ανατεθεί υπεύθυνη θέση στον ΟΕΚ, αλλά και η παρουσία του εκεί αποτελεί πηγή ανωμαλίας".

Καταλήγοντας, ζητά την άμεση παρέμβαση του πρωθυπουργού, ώστε να παγώσουν όλες οι διαδικασίες αλλαγών και να τοποθετηθεί στον Οργανισμό πρόσωπο που θα εγγυάται τη διαφάνεια και την καλή διαχείριση.


Κορυφή σελίδας
Ευρωεκλογές Ιούνη 2024
Μνημεία & Μουσεία Αγώνων του Λαού
Ο καθημερινός ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΗΣ 1 ευρώ