Παρασκευή 2 Φλεβάρη 1996
ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΗΣ
ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΗΣ
Σελίδα 29
ΠΟΛΙΤΙΣΜΟΣ
Σε δίνη συμφερόντων και το Βασιλικό Θέατρο

ΘΕΣΣΑΛΟΝΙΚΗ (της ανταποκρίτριάς μας) .-

Κόντρα έχει ξεσπάσει στη Θεσσαλονίκη για τον τρόπο ανακατασκευής του πρώην "Βασιλικού Θεάτρου". Υπάρχουν διαφωνίες γύρω από τα έργα που προτείνονται στη μελέτη για την αναστήλωση και διαμόρφωση του πρώην "Βασιλικού Θεάτρου",που, όπως φαίνεται, κύρια προκύπτουν τόσο από το ότι μέχρι στιγμής δεν υπάρχει συνεργασία με τους ενδιαφερόμενους φορείς, όσο και από τα διάφορα "παιχνίδια" που παίζονται με τις μελετητικές εταιρίες και τους εργολάβους.

Η Νομαρχία Θεσσαλονίκης υποστηρίζει ότι, αν τελικά υιοθετηθούν και υλοποιηθούν τα προτεινόμενα έργα, αυτό θα σημαίνει ουσιαστικά την κατεδάφιση και την εκ νέου κατασκευή του Θεάτρου.Από τη μεριά του, ο Γ. Χαβιάρας,αναπληρωτής καλλιτεχνικός διευθυντής του Κρατικού Θεάτρου Βόρειας Ελλάδας,το οποίο στεγάζεται και στο "Βασιλικό", δηλώνει ότι "τα έργα που προτείνονται από τον Οργανισμό δε θα αλλάξουν την εξωτερική όψη του θεάτρου και δε θα καταστρέψουν τον ιστορικό του χαρακτήρα".

Σε πρόσφατη συνέντευξη Τύπου του ΚΘΒΕ, ο Γ. Χαβιάρας χαρακτήρισε "σκανδαλοθηρική, πολιτικάντικη και μίζερη",την όποια αντίρρηση για το έργο. Επίσης, ανέφερε πως η ΠΠ αντιμετωπίζει πρόβλημα διάθεσης κονδυλίων σημειώνοντας χαρακτηριστικά: "Ενα μεγάλο έργο επιχειρείται να το φέρουν σε διαστάσεις εμβαλωματικών λύσεων".Και συμπλήρωσε ότι η κατάσταση του "Βασιλικού Θεάτρου" δεν μπορεί να αντιμετωπιστεί με μπαλώματα.Να σημειωθεί ότι το κόστος των προτεινόμενων εργασιών στο θέατρο, υπολογίζεται πάνω από 1,5 δισ,ενώ ο προϋπολογισμός και για τα υπόλοιπα έργα που προτείνονται φτάνει τα 4,5 δισ..

Το "Βασιλικό" είναι αυθαίρετο κτίσμα, που ανήκει στο ΥΠΠΟ και έχει παραχωρηθεί στο ΚΘΒΕ. Εχει τρύπες στην οροφή και πολλές φορές διακόπτονταν η παράσταση λόγο βροχής.


Κορυφή σελίδας
Ευρωεκλογές Ιούνη 2024
Μνημεία & Μουσεία Αγώνων του Λαού
Ο καθημερινός ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΗΣ 1 ευρώ