Τετάρτη 7 Φλεβάρη 1996
ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΗΣ
ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΗΣ
Σελίδα 31
ΑΘΛΗΤΙΣΜΟΣ
ΖΑΛΓΚΙΡΙΣ - ΠΑΟΚ 76 - 83
Αρωμα τελικού

Ο ΠΑΟΚ με ηγέτη τον Πρέλεβιτς έμεινε όρθιος στο Κάουνας ανατρέποντας την εις βάρος του διαφορά

Ο στόχος επιτεύχθηκε. Ο ΠΑΟΚ νίκησε στο Κάουνας τη Ζαλγκίρις με 83 - 76, κάνοντας το πρώτο βήμα για τον τελικό του Ευρωπαϊκού Κυπέλλου. Το δεύτερο αναμένεται να γίνει την ερχόμενη Τρίτη στο Αλεξάνδρειο. Η πρωταθλήτρια Λιθουανίας μπορεί να κουβαλάει ένα μεγάλο όνομα, αλλά όπως έδειξε και χτες δεν μπορεί να σταματήσει τον καλό ΠΑΟΚ. Αυτόν που στην επανάληψη και με κορυφαίο τον Πρέλεβιτς, υποχρέωσε τους Λιθουανούς να τον χειροκροτήσουν.

"Η θέληση, η ομαδικότητα και η επιμονή των παικτών να φύγουν από το Κάουνας νικητές, έφεραν την επιτυχία", σύμφωνα με τον Ζ. Λουκάιτς. Να προσθέσουμε την εμπειρία του Πρέλεβιτς. Ο αρχηγός του ΠΑΟΚ σε στιγμές που οι Λιθουανοί έκοβαν αναπνοές με σουτ έξω από τη γραμμή του τρίποντου, κράτησε τους συμπαίκτες του όρθιους και έδωσε το έναυσμα για την αντεπίθεση στην επανάληψη.

Με τον Στογιάκοβιτς απελπιστικά άστοχο στο ξεκίνημα, ο ΠΑΟΚ επέτρεψε στη Ζαλγκίρις να προηγηθεί 26 - 12 στο δεκάλεπτο. Πλησίασε στη συνέχεια 26 - 23, αλλά με την επιστροφή των Κουρτινάιτις, Ζουκάουσκας στο παιχνίδι, οι Λιθουανοί έκλεισαν το ημίχρονο με 41 - 33. Στην επανάληψη ο Λουκάιτς απέσυρε τον Γκάρετ και το κοντό σχήμα απέδωσε. Ο Στογιάκοβιτς αφυπνίστηκε επιθετικά προσφέροντας 12 πόντους, αμυντικά σταμάτησε τον Κουρτινάιτις, ενώ ο Πρέλεβιτς συναγωνίζονταν τον Λουκμίνας σε σουτ τριών πόντων. Οι Θεσσαλονικείς ισοφάρισαν για πρώτη φορά στο 36 με 68 - 68. Η αποβολή των Ζουκάουσκας, Μασκολιούνας με 5 φάουλ αμέσως μετά αδυνάτισε τη Ζαλγκίρις κάτω από τα καλάθια και ο ΠΑΟΚ έφτασε στη νίκη.

Αν και απομένει το δεύτερο παιχνίδι με τη Ζαλγκίρις, ο ΠΑΟΚ μπορεί να ετοιμάζεται για τον τελικό της 12ης Μαρτίου στη Βιτόρια της Ισπανίας και μάλιστα με αντίπαλο τη γηπεδούχο ομάδα. Η Ταουγκρές κάνοντας την έκπληξη νίκησε χτες στη Μόσχα την Ντιναμό με 98 - 87 (42 - 35).

ΖΑΛΓΚΙΡΙΣ: Σιρτάουτας 2, Βισόσκας 2, Ζουκάουσκας 10, Λουκμίνας 28 (6), Κουρτινάιτις 17 (3), Μπριν 6, Μασκολιούνας 11 (3), Μπούμπλις.

ΠΑΟΚ: Νικολαϊδης, Μπουντούρης 8, Πρέλεβιτς 32 (5), Στογιάκοβιτς 13, Μπαλογιάννης 4, Γκάρετ 16, Ρεντζιάς 10.


Κορυφή σελίδας
Ευρωεκλογές Ιούνη 2024
Μνημεία & Μουσεία Αγώνων του Λαού
Ο καθημερινός ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΗΣ 1 ευρώ