Σάββατο 10 Φλεβάρη 1996
ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΗΣ
ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΗΣ
Σελίδα 15
ΟΙΚΟΝΟΜΙΑ
Β. ΠΑΠΑΝΔΡΕΟΥ
Οδηγίες για εντατικοποίηση ελέγχων

Την εντατικοποίηση της γνωστής, στην πολιτική ηγεσία του υπουργείου Ανάπτυξης πια - πρώην Εμπορίου - τακτικής της καταγραφής της αισχροκέρδειας και της νοθείας και της κατά περιπτώσεις επιβολής των κυρώσεων, που προβλέπονται από τη σχετική νομοθεσία, ζητάει η υπουργός Ανάπτυξης, Β. Παπανδρέου,με σχετική επιστολή της προς τους νομάρχες της χώρας.

Συγκεκριμένα, οι οδηγίες της υπουργού εστιάζουν σε τρία σημεία: Πρώτον, στον έλεγχο της ποιότητας των προϊόντων και αγαθών που κυκλοφορούν στην αγορά, με ιδιαίτερη έμφαση στην ποιότητα των τροφίμων, με επισκέψεις κοινοτικών ελεγκτών σε κεντρικό και τοπικό επίπεδο. Δεύτερον, στην "πάταξη φαινομένων νοθείας και επικινδυνότητας αγαθών". Για το θέμα αυτό η υπουργός ζητά την επιβολή των "αυστηρότερων κατά το δυνατόν διοικητικών κυρώσεων όπου προβλέπεται". Τρίτον, στην απαρέγκλιτη εφαρμογή των διατάξεων περί καταναλωτικής πίστης, όπως προβλέπονται από τη σχετική νομοθεσία για την προστασία των καταναλωτών, που συναλλάσσονται με πιστωτικές κάρτες, δάνεια, πωλήσεις με δόσεις κλπ., στα πλαίσια της αυξανόμενης χρήσης πιστωτικών συμβάσεων στην αγορά.

Επίσης, χτες, δόθηκε στη δημοσιότητα η επιστολή παραίτησης του προέδρου της Επιτροπής Ανταγωνισμού, Γ. Σχοινά,προς την υπουργό Ανάπτυξης, Β. Παπανδρέου. Στην επιστολή του ο πρώην πρόεδρος της Επιτροπής αφήνει αιχμές εναντίον της πολιτικής ηγεσίας του υπουργείου, για μεροληπτική επιλογή του προέδρου της Επιτροπής Ανταγωνισμού και για περιορισμό της ανεξαρτησίας. Επίσης, ο Γ. Σχοινάς εκφράζει την αντίθεσή του με τη σημερινή σύνθεση της Επιτροπής. Συγκεκριμένα, την κρίνει ολιγομελή και εκτιμά ότι δε διατίθενται τα απαραίτητα εφόδια για την άσκηση του ρόλου της.


Κορυφή σελίδας
Ευρωεκλογές Ιούνη 2024
Μνημεία & Μουσεία Αγώνων του Λαού
Ο καθημερινός ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΗΣ 1 ευρώ