Τρίτη 13 Φλεβάρη 1996
ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΗΣ
ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΗΣ
Σελίδα 25
ΡΕΠΟΡΤΑΖ
ΟΡΓΑΝΙΣΜΟΣ ΤΗΛΕΠΙΚΟΙΝΩΝΙΩΝ ΕΛΛΑΔΑΣ
Απεργία με "εφιάλτη"

Απεργούν σήμερα οι 25.000 εργαζόμενοι στον ΟΤΕ ενάντια στην ιδιωτικοποίηση του Οργανισμού, ενώ την ίδια ώρα η πλειοψηφία της διοίκησης της Ομοσπονδίας τους έχει κάνει ήδη ό,τι μπορεί για να δυναμιτίσει την κινητοποίηση. Κάλεσμα αντίστασης από την ΕΣΚ - ΟΤΕ

Απεργούν σήμερα πανελλαδικά οι 25.000 εργαζόμενοι στον ΟΤΕ, αντιδρώντας στο νομοσχέδιο της κυβέρνησης που συζητείται σήμερα στην αρμόδια Κοινοβουλευτική Επιτροπή και το οποίο προβλέπει τη διάθεση σε πρώτη φάση ενός πακέτου 8% των μετοχών σε ιδιώτες. Ας σημειωθεί ότι η απόφαση για την πραγματοποίηση της απεργίας έχει σχεδόν εκβιαστεί από τους ίδιους τους εργαζόμενους, καθώς η πλειοψηφία της διοίκησης της ΟΜΕ - ΟΤΕ ακόμα κι αυτήν την ύστατη ώρα κάνει ό,τι είναι δυνατόν για να επιβεβαιώσει το ρόλο της ως διοίκηση κυβερνητικών συνδικαλιστών. Είναι χαρακτηριστικό πως για σήμερα δεν έχει προγραμματιστεί καν κεντρική απεργιακή συγκέντρωση.

Σε αυτή την κρίσιμη αναμέτρηση, που αρχίζει σήμερα και επιβάλλεται να κλιμακωθεί τις επόμενες μέρες, η ΕΣΚ - ΟΤΕ απευθύνει στους εργαζόμενους κάλεσμα αντίστασης και αγώνα ενάντια στο ξεπούλημα του ΟΤΕ και τους καλεί να πάρουν μαζικά μέρος στη σημερινή απεργία, επισημαίνοντας ότι αυτός ο αγώνας "είναι υπόθεση κάθε εργαζόμενου στον ΟΤΕ".

Σε ανακοίνωσή της η παράταξη τονίζει ότι η μετοχοποίηση δεν είναι "κάτι άλλο" από την ιδιωτικοποίηση, όπως θέλουν να την παρουσιάζουν οι εντός και εκτός ΟΤΕ υποστηρικτές της και προσθέτει ότι η κυβέρνηση της "νέας σελίδας" του "εκσυγχρονιστή" πρωθυπουργού συνεχίζει στα χνάρια των προκατόχων της το έργο της παράδοσης του ΟΤΕ στους ιδιώτες, υλοποιώντας τις επιταγές της Ευρωπαϊκής Ενωσης και του ΣΕΒ, για παράδοση όλων των ΔΕΚΟ στο μεγάλο κεφάλαιο.

Με τη μετοχοποίηση ανοίγει "λίγο" σήμερα η πόρτα του ΟΤΕ για "να βάλει πόδι ο ιδιώτης", αλλά με την ίδια μέθοδο, αύριο, θα ανοίξει διάπλατα ο δρόμος για την πλήρη παράδοση του Οργανισμού στα επίδοξα αφεντικά, σημειώνει η ΕΣΚ και προσθέτει: "Η μετοχοποίηση θα αλλάξει το χαρακτήρα του ΟΤΕ, οι τηλεπικοινωνίες από κοινωνικό αγαθό θα γίνουν εμπόρευμα προς όφελος των ιδιωτών, ενώ για τους εργαζόμενους θα φέρει σαρωτικές αλλαγές στα δικαιώματα, τις εργασιακές σχέσεις και το σύστημα ασφάλισης".

Για τη στάση της ηγεσίας της ΟΜΕ - ΟΤΕ (ΠΑΣΚΕ - "ΣΥΝ"), η ΕΣΚ τονίζει ότι οι παρατάξεις αυτές, με την ανοχή ή ενθάρρυνση της ΔΑΚΕ, καθήλωσαν το συνδικαλιστικό κίνημα στο ρόλο του θεατή και με τη στάση τους συμβάλλουν στο κομμάτιασμα του ΟΤΕ και στο πέρασμα δραστηριοτήτων του στις θυγατρικές, ενώ παράλληλα αποδέχονται την ιδιωτικοποίηση της κινητής τηλεφωνίας, που επέβαλε η ΝΔ και προωθεί το ΠΑΣΟΚ.

Με βάση τα παραπάνω, η ΕΣΚ σημειώνει: "Τον αγώνα δεν τον δίνουμε για να υλοποιηθεί αυτό το "επιχειρησιακό σχέδιο", που κομματιάζει τον ΟΤΕ σε θυγατρικές, ούτε για να περάσουν οι αντιδραστικές προτάσεις της ΟΚΕ στο νομοσχέδιο περί "εκσυγχρονισμού των ΔΕΚΟ", το οποίο βάζει την ιδιωτικοποίηση από το παράθυρο. Τον αγώνα τον δίνουμε για να αποσυρθούν άμεσα τα νομοσχέδια μετοχοποίησης του ΟΤΕ και "εκσυγχρονισμού των ΔΕΚΟ" και να ακυρωθούν οι χαριστικές πράξεις ανάθεσης της κινητής τηλεφωνίας στη ΣΤΕΤ και την ΠΑΝΑΦΟΝ".

Καταλήγοντας, καλεί τους εργαζόμενους να πάρουν μαζικά μέρος στη σημερινή απεργιακή κινητοποίηση και να δώσουν έτσι απάντηση στην κυβέρνηση και σε κάθε κατεύθυνση ότι είναι διατεθειμένοι να αγωνιστούν για τη ματαίωση του ξεπουλήματος, για έναν ΟΤΕ 100% Δημόσιο, σε όφελος του λαού και του τόπου. Η ΕΣΚ - ΟΤΕ καλεί τα μέλη της να πάρουν μέρος στην περιφρούρηση στο κτίριο του ΟΤΕ στην 3η Σεπτεμβρίου στο (ΝΥΜΑ).


Κορυφή σελίδας
Ευρωεκλογές Ιούνη 2024
Μνημεία & Μουσεία Αγώνων του Λαού
Ο καθημερινός ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΗΣ 1 ευρώ