Πέμπτη 15 Φλεβάρη 1996
ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΗΣ
ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΗΣ
Σελίδα 34
ΑΘΛΗΤΙΣΜΟΣ
ΠΑΝΑΘΗΝΑΪΚΟΣ - ΑΕΚ 2 - 2
Νίκησε το ποδόσφαιρο!

Σε ματς - διαφήμιση, η Ενωση σφράγισε το εισιτήριό της για τους "4" του Κυπέλλου Ελλάδας

Η ΑΕΚ κέρδισε την ουσία και ο Παναθηναϊκός τις εντυπώσεις χτες στον επαναληπτικό αγώνα Κυπέλλου που έγινε στο ΟΑΚΑ, όπου οι δύο ομάδες αναδείχτηκαν ισόπαλες με 2 - 2. Ο πιο μεγάλος κερδισμένος όμως από την αναμέτρηση, του πρωτοπόρου ζευγαριού στο πρωτάθλημα, είναι το ποδόσφαιρο. Το θέαμα (ειδικά στο α ημίχρονο) ήταν υψηλό, μπήκαν τέσσερα γκολ και το κυριότερο ήταν ένα από το πιο ήσυχα ντέρμπι που έχουν γίνει ποτέ.

Πέντε λεπτά χρειάστηκαν στον δικέφαλο για να "φτερουγίσει" στην επόμενη φάση του Κυπέλλου Ελλάδας. Πριν ακόμα ζεσταθούν όσοι βρίσκονταν στο ΟΑΚΑ, ο Σαβέφσκι εκμεταλλεύτηκε την "υπνηλία" της άμυνας του ΠΑΟ. Σέντραρε και με προβολή ο Κετσπάγια άνοιξε το σκορ (2). Πέντε λεπτά αργότερα ο μέσος της ΑΕΚ έβγαλε νέα ασίστ στον Μπατίστα που δε δυσκολεύτηκε να πλασάρει τον Βάντσικ.

Ολοι λοιπόν πίστεψαν πως ο αγώνας τελείωσε, αφού μόλις στο 7 η φιλοξενούμενη κέρδιζε με 2 - 0. Προφανώς ανάμεσα τους ήταν και οι παίχτες της, σε αντίθεση με τους αντιπάλους τους. Οι "πράσινοι" ξεπέρασαν την ψυχρολουσία και βρήκαν τα ψυχικά αποθέματα να περάσουν μπροστά.

Εχασαν 2 - 3 ευκαιρίες με τον Βαζέχα, ο οποίος φαίνεται πως πείσμωσε και ανέλαβε την υπόθεση ισοφάριση προσωπικά. Πέτυχε δύο γκολ (16, 20), που έμοιαζαν βγαλμένα από καρμπόν, με σουτ μέσα από την περιοχή.

Ως τη λήξη του ημιχρόνου το σκηνικό δεν άλλαξε. Οι γηπεδούχοι εγκαταστάθηκαν στα καρέ της ΑΕΚ αλλά χωρίς αποτέλεσμα. Από άγχος, επιπολαιότητα ή λόγω των έγκαιρων επεμβάσεων της "κιτρινόμαυρης" άμυνας το σκορ δεν άλλαξε.

Στην επανάληψη ο Παναθηναϊκός διατήρησε την εδαφική υπεροχή, όμως ήταν αρκετά φλύαρος. Λίγο η κούραση, λίγο η απογοήτευση από το διαφαινόμενο αποκλεισμό, ο ρυθμός έπεσε. Παρ όλα αυτά έχασε ορισμένες ευκαιρίες να πάρει τουλάχιστον τη νίκη.

Ο διαιτητής Βέλλιος μπορεί να μην επηρέασε το αποτέλεσμα, όμως έκανε αρκετά λάθη, κυρίως στον πειθαρχικό έλεγχο και τον καταλογισμό των φάουλ. Αποτέλεσμα και οι δύο ομάδες να έχουν παράπονα. "Κιτρίνισε" τους Μπατίστα, Βλάχο, Μανωλά, Κασάπη.

ΠΑΝΑΘΗΝΑΪΚΟΣ: Βάντσικ, Αποστολάκης, Ουζουνίδης, Γ. Χ. Γεωργιάδης, Καλιτζάκης, Γ. Σ. Γεωργιάδης, Μπορέλι, Αλεξούδης, Βαζέχα, Μαραγκός (71 Λαγωνικάκης), Δώνης.

ΑΕΚ: Ατματζίδης, Μπορμπόκης (34 Κοπιτσής), Κωστένογλου, Μανωλάς, Σαμπανάζοβιτς, Κωστής (53 Βλάχος), Κετσπάγια, Σαβέφσκι, Μπατίστα, Τσάρτας (64 Μαλαδένης), Κασάπης.

Γ. ΚΑΝΤΖΙΛΙΕΡΗΣ


Κορυφή σελίδας
Ευρωεκλογές Ιούνη 2024
Μνημεία & Μουσεία Αγώνων του Λαού
Ο καθημερινός ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΗΣ 1 ευρώ