Παρασκευή 16 Φλεβάρη 1996
ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΗΣ
ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΗΣ
Σελίδα 15
ΟΙΚΟΝΟΜΙΑ
ΦΟΡΟΔΙΑΦΥΓΗ ΚΑΝΑΛΙΩΝ
Ουδέν νεώτερον

Δεν κάνω σχόλια. Αυτό απάντησε ο υφυπουργός Οικονομικών Γ. Ανωμερίτης,όταν, στη διάρκεια της χτεσινής συνέντευξης τού ζητήθηκε να σχολιάσει τις αποκαλύψεις του "Ρ" για μεγάλης έκτασης φοροδιαφυγή από την πλευρά των ιδιωτικών τηλεοπτικών σταθμών.

Για το θέμα αυτό, απλώς επανέλαβε τις δηλώσεις του υπουργού Οικονομικών, ότι διεξάγονται φορολογικοί έλεγχοι σε όλες τις εκδοτικές επιχειρήσεις και ότι τα αποτελέσματα των ελέγχων θα δημοσιοποιηθούν σε ξεχωριστό τόμο μαζί με τον Κρατικό Προϋπολογισμό του επόμενου έτους.

Είναι προφανές ότι η κυβέρνηση του ΠΑΣΟΚ επιχειρεί να υποβαθμίσει το σοβαρό αυτό θέμα, μια και η διατήρησή του στην επικαιρότητα απειλεί να διαταράξει τις λεπτές ισορροπίες που έχουν δημιουργηθεί μεταξύ των πανίσχυρων οικονομικών κέντρων που ελέγχουν τα ΜΜΕ και της σημερινής κυβέρνησης.

Σε ό,τι αφορά το θέμα των φορολογικών ελέγχων σε καλαθοσφαιριστές και προπονητές των ομάδων της Θεσσαλονίκης, για τους οποίους προκύπτει αδίκημα φοροδιαφυγής, ο υφυπουργός Οικονομικών επανέλαβε ότι θα υπάρξει διάκριση των περιπτώσεων σε αυτές που αφορούν την πριν το 1992 εποχή (όταν τα σωματεία ήταν ερασιτεχνικά) και την περίοδο μετά το 1992, από όταν, δηλαδή, το άθλημα της καλαθοσφαίρισης έγινε επαγγελματικό. Τόνισε επίσης ότι οι υπηρεσίες του υπουργείου εξετάζουν αν πρέπει να υπάρχουν ή όχι όρια στα ποσά που ελάμβαναν οι καλαθοσφαιριστές με τη μορφή οδοιπορικών - τροφής κλπ. Οπως είπε ο Γ. Ανωμερίτης το 1975, για τις αμοιβές της μορφής αυτής είχε τεθεί το ποσό των 20.000 δραχμών ετησίως.


Κορυφή σελίδας
Ευρωεκλογές Ιούνη 2024
Μνημεία & Μουσεία Αγώνων του Λαού
Ο καθημερινός ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΗΣ 1 ευρώ