Παρασκευή 16 Φλεβάρη 1996
ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΗΣ
ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΗΣ
Σελίδα 15
ΟΙΚΟΝΟΜΙΑ
ΔΗΜΟΚΡΑΤΙΚΗ ΑΓΩΝΙΣΤΙΚΗ ΣΥΣΠΕΙΡΩΣΗ ΕΦΟΡΙΑΚΩΝ (ΔΑΣ)
Υπάρχουν και λίστες φοροφυγάδων κεφαλαιοκρατών

Η ΔΑΣ καταγγέλλει τον πρόεδρο της ΠΟΕ - ΔΟΥ, ότι αντί να εκπροσωπήσει τα συμφέροντα των εργαζομένων, εμφανίζεται σε ρόλο κυβερνητικού εκπροσώπου στο θέμα της τακτικής που ακολουθεί η κυβέρνηση με τις επιλεκτικές διαρροές ονομάτων για φοροδιαφυγή

Με αφορμή το θόρυβο που προκάλεσε η επιλεκτική διαρροή στοιχείων με ονόματα αθλητών που εμφανίζονται σαν φοροφυγάδες και τον πρόεδρο της ΠΟΕ - ΔΟΥ - ο οποίος από τα τηλεοπτικά κανάλια υπεραμύνεται αυτής της τακτικής, εμφανιζόμενος ως κυβερνητικός εκπρόσωπος - η "Δημοκρατική Αγωνιστική Συσπείρωση" Εφοριακών (ΔΑΣ), δημοσιοποίηση χτες ανακοίνωσή της, που έχει ως εξής: Καταδικάζουμε τις αθλιότητες του "προέδρου" της Εκτελεστικής Επιτροπής της ΠΟΕ - ΔΟΥ, που στην προσπάθειά του να ανταποκριθεί στα καθήκοντα του κυβερνητικού εκπροσώπου (που, είτε του ανατέθηκαν, είτε αυτόκλητα ανέλαβε) πήρε στην πλάτη του ένα αντιλαϊκό φορολογικό σύστημα, σπίλωσε ανθρώπους, αθλητές και αθλήματα, καταρράκωσε το κύρος και την αξιοπρέπεια ενός ολόκληρου κλάδου.

Οι εργαζόμενοι δεν έχουν να χωρίσουν τίποτα με τα πλατιά λαϊκά στρώματα που κατά καιρούς βάλλονται από φορείς της λογικής του κυρίου Μακρυπίδη και από τον ίδιο προσωπικά, αφού και αυτά πλήττονται από την ίδια αντιλαϊκή φορολογική πολιτική της κυβέρνησης.

Θα μπορούσε ο κ. Μακρυπίδης εάν ήθελε πράγματι να εκπροσωπεί εργαζόμενους και όχι την κυβέρνηση και το κόμμα του, να αποκαλύψει τα ονόματα των φωστήρων της ολιγαρχίας και των διαπλεκόμενων κάθε είδους συμφερόντων που ενέχονται σε περιπτώσεις φοροδιαφυγής, έχει στη διάθεσή της η πλειοψηφία της Ομοσπονδίας και επιλεκτικά δίνει στη δημοσιότητα και αυτά χωρίς ονόματα.

Θα μπορούσε να αποκαλύψει ότι από τα τρανταχτά ονόματα των κεφαλαιοκρατών που έχουν δει το φως της δημοσιότητας μέχρι τώρα για φοροδιαφυγή, κανένας δεν έχει πληρώσει δραχμή στα ταμεία του κράτους. Σε αντίθετη περίπτωση, αλίμονο σε όποιον μικροεπαγγελματία πέσει στο δόκανο της Εφορίας.

Θα μπορούσε να δώσει στη δημοσιότητα τις ατομικές δηλώσεις των μελών της διοίκησης του Συνδέσμου Ελληνικών Βιομηχανιών και άλλων ξακουστών της ασυδοσίας, για να πληροφορηθούν οι εργαζόμενοι και τα άλλα λαϊκά στρώματα πόσο "φτωχούς" βιομηχάνους έχουμε!!

Μόνο με μια τέτοια λογική μπορεί πρόεδρος να εκπροσωπεί εργαζόμενους. Διαφορετικά, παίζει ρόλο πεμπτοφαλαγγίτη και το καλύτερο που έχει να κάνει είναι να παραιτηθεί από τη θέση του προέδρου για να μην εκθέτει εργαζόμενους.

Καλούμε το Γενικό Συμβούλιο της Ομοσπονδίας, καθώς και τις διοικήσεις των πρωτοβάθμιων σωματείων να πάρουν θέση, να απαιτήσουν την παραίτησή του εάν δεν παραιτηθεί και να απαιτήσουν μια άλλη κατεύθυνση στις παρεμβάσεις της Ομοσπονδίας γύρω από αυτά τα ζητήματα.

ΠΑΡΟΜΟΙΑ ΘΕΜΑΤΑ
Οι θέσεις των εφοριακών (2004-06-24 00:00:00.0)
Προσανατολίζονται σε απεργιακές κινητοποιήσεις (1998-02-24 00:00:00.0)
Αγωνία για το "πρόγραμμα σύγκλισης" (1996-10-12 00:00:00.0)
Εξαχρείωση (1996-09-21 00:00:00.0)
Διατήρηση των κεκτημένων (1996-02-21 00:00:00.0)
Η έλλειψη πολιτικής βούλησης γεννά νέα όργανα ελέγχου (1995-02-18 00:00:00.0)

Κορυφή σελίδας
Ευρωεκλογές Ιούνη 2024
Μνημεία & Μουσεία Αγώνων του Λαού
Ο καθημερινός ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΗΣ 1 ευρώ