Παρασκευή 16 Φλεβάρη 1996
ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΗΣ
ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΗΣ
Σελίδα 20
ΡΕΠΟΡΤΑΖ
"ΔΙΚΗΓΟΡΙΚΗ ΑΓΩΝΙΣΤΙΚΗ ΚΙΝΗΣΗ"
Δημοψηφίσματα για τα σοβαρά θέματα

Συνεστίαση διοργανώνει σήμερα το βράδυ η παράταξη

Συζητήσεις σε "πρώτο πρόσωπο" είχαν χτες οι υποψήφιοι του συνδυασμού "Δικηγορική Αγωνιστική Κίνηση" (ΔΑΚ) με πολλούς δικηγόρους, στους χώρους δουλιάς (στα Ειρηνοδικεία, στο Εφετείο, στα δικαστήρια της πρώην Σχολής Ευελπίδων και στα δικηγορικά γραφεία). Η νέα γενιά των δικηγόρων και εκείνοι με μικρά και μεσαία εισοδήματα αντιμετωπίζουν το συνδυασμό της ΔΑΚ με εκτίμηση, αποδέχονται τις θέσεις και, κυρίως, πιστεύουν ότι είναι η παράταξη που θα παλέψει για τα προβλήματα του δικηγορικού κόσμου.

Σήμερα το βράδυ στις 9, οι φίλοι της ΔΑΚ δε θα περιοριστούν μόνο στα "εκλογικά". Ο συνδυασμός της ΔΑΚ διοργανώνει συνεστίαση στην ταβέρνα "Φοίνικες", στην αρχή του περιφερειακού του Αττικού Αλσους, στα Τουρκοβούνια, τηλ. 6915.459.

Στην εκδήλωση της Ενωσης Ενεργών Πολιτών, που έγινε με θέμα τη διεξαγωγή δημοψηφισμάτων, μίλησε χτες ο Β. Δημόπουλος,επικεφαλής της ΔΑΚ και υποψήφιος πρόεδρος του ΔΣΑ. Ο Β. Δημόπουλος τοποθετήθηκε κατ' αρχήν θετικά επί της αρχής του δημοψηφίσματος, υπό ορισμένες, όμως, προϋποθέσεις. Ειδικότερα, είπε, ότι ενώ η διάταξη του άρθρου 215 του Κώδικα Δικηγόρων παρέχει τη δυνατότητα στο ΔΣ του ΔΣΑ για τη διενέργεια δημοψηφισμάτων, η πρωτοβουλία αυτή θα πρέπει να περάσει στα μέλη του συλλόγου, τα οποία θα μπορούν να ζητούν με τον προβλεπόμενο ελάχιστο αριθμό υπογραφών τη σύγκληση γενικής συνέλευσης με θέμα τη διεξαγωγή δημοψηφισμάτων σε συγκεκριμένα ζητήματα.

Παράλληλα, θα πρέπει να γίνεται δημιουργικός διάλογος και ενημέρωση του Σώματος για να μπορούν οι δικηγόροι να συμμετέχουν με προβληματισμό και πλήρη γνώση του προβλήματος, για να καταλήγουν σε απόφαση και πάντοτε επί ερωτημάτων που θα επιδέχονται μονολεκτική απάντηση με ένα "ναι" ή ένα "όχι". Βέβαια, δημοψήφισμα με μονολεκτική απάντηση δεν μπορεί να γίνει για την περίπτωση της αποχής, επειδή υπάρχουν και άλλες εναλλακτικές μορφές αγώνα. Τέλος, ο Β. Δημόπουλος είπε ότι τα προβλήματα του δικηγορικού χώρου θα πρέπει να συνδέονται με τα γενικότερα προβλήματα του τόπου. Οι δικηγόροι, ως κατ' εξοχήν ευαισθητοποιημένοι πολίτες, έχουν κυρίαρχο λόγο για δημοψηφίσματα για κρίσιμα εθνικά ζητήματα και, συγκεκριμένα, τέτοιο ζήτημα είναι η Συνθήκη του Μάαστριχτ, όπου στη χώρα μας δεν έγινε δημοψήφισμα, παρόλο που άλλες χώρες της Ευρωπαϊκής Ενωσης έχει διεξαχθεί δημοψήφισμα.

  • Συνέντευξη Τύπου έδωσε χτες ο συνδυασμός "Δικηγορική Αναβάθμιση". Μιλώντας εκ μέρους του συνδυασμού, ο Δ. Παπατσώρης πρότεινε να γίνει αναστολή άσκησης του λειτουργήματος για τους βουλευτές και τους ευρωβουλευτές για όσο χρονικό διάστημα διαρκεί η θητεία τους.

Κορυφή σελίδας
Ευρωεκλογές Ιούνη 2024
Μνημεία & Μουσεία Αγώνων του Λαού
Ο καθημερινός ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΗΣ 1 ευρώ