Παρασκευή 16 Φλεβάρη 1996
ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΗΣ
ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΗΣ
Σελίδα 27
ΠΟΛΙΤΙΣΜΟΣ
"Διερεύνηση" για τον... απόπλου

Χωρίς απόφαση για τον ΣΚΑΪ και για την κάλυψη του απόπλου του ελληνικού στόλου από το Ναύσταθμο, έληξε η χτεσινή έκτακτη συνεδρίαση του Εθνικού Συμβουλίου Ραδιοτηλεόρασης και η υπόθεση μετατέθηκε για την ερχόμενη Τρίτη. Το ΕΣΡ έκρινε ότι δεν υπάρχουν τα απαραίτητα στοιχεία που να τεκμηριώνουν τους "ισχυρισμούς" του καναλιού, ότι η κάλυψη του απόπλου έγινε σε γνώση της κυβέρνησης και των αρμόδιων υπουργείων και αποφάσισε τη διεξαγωγή "περαιτέρω έρευνας".

Οι παρεμβάσεις και οι ποινές που επέβαλε το ΕΣΡ στα τηλεοπτικά κανάλια, καθώς και η συνεχιζόμενη εκκρεμότητα για τη ζωντανή κάλυψη του απόπλου του στόλου, τις μέρες της ελληνοτουρκικής κρίσης, εξακολουθούν να βρίσκονται στο επίκεντρο ραδιοφωνικών και τηλεοπτικών εκπομπών. Ο ΣΚΑΪ από την άλλη πλευρά, εξακολουθεί να επιρρίπτει ευθύνες στην κυβέρνηση, υποστηρίζοντας ότι κρύβεται πίσω από τις αποφάσεις του ΕΣΡ. Το ερώτημα όμως ουσιαστικά που τίθεται για το "επεισόδιο" της ζωντανής κάλυψης είναι, αν πράγματι η κάλυψη αυτή ήταν επιζήμια για την εθνική ασφάλεια της χώρας μας και αν ναι, γιατί την ώρα της μετάδοσης, δεν επενέβη το υπουργείο Εθνικής Αμυνας ή άλλος αρμόδιος παράγοντας για να την εμποδίσει.

Το "νήμα" της αλήθειας ανέλαβε να ξετυλίξει το Εθνικό Συμβούλιο Ραδιοτηλεόρασης, προκειμένου να πάρει τις αποφάσεις του. Στη χτεσινή συνεδρίαση αποφασίστηκε το μέλος του Νίκος Ταμπακίδης, να συλλέξει στοιχεία και να διερευνήσει αν οι ισχυρισμοί του ΣΚΑΪ, ότι η κάλυψη έγινε με την έγκριση ή την ανοχή αρμοδίων κρατικών παραγόντων, δηλαδή του υπουργείου Εθνικής Αμύνης και Ναυτιλίας ή όχι. Για τους ισχυρισμούς αυτούς όπως είπε ο πρόεδρος του ΕΣΡ Θεμιστοκλής Κουρουσόπουλος, το ΕΣΡ δεν έχει πειστεί "επειδή υπάρχουν στοιχεία εκ μέρους των αρμοδίων αρχών", που θέτουν τους ισχυρισμούς του τηλεοπτικού σταθμού "εν αμφιβολία". Την εποπτεία για το πόρισμα και τα στοιχεία, θα την έχει ο πρόεδρος του ΕΣΡ.

O SKY, σε χθεσινοβραδινή του ανακοίνωση, επαναλαμβάνει τις δηλώσεις που έκανε ο Γιάννης Αλαφούζος, εξερχόμενος από το Εθνικό Συμβούλιο Ραδιοτηλεόρασης την περασμένη Τρίτη και επισημαίνει ότι παρά τις αλλεπάλληλες επαφές του σταθμού με τους αρμόδιους, δεν ζητήθηκε από κανένα "να μην υπάρξει τηλεοπτική κάλυψη του απόπλου". Ο SKY, όμως και στην ανακοίνωσή του, μιλά για "προειλημμένη" απόφαση του ΕΣΡ για την επιβολή νέων κυρώσεων στον SKY και υποστηρίζει ότι η "επίκληση του επιχειρήματος περί αδείας" είναι "κατασκευασμένο πρόσχημα".


Κορυφή σελίδας
Ευρωεκλογές Ιούνη 2024
Μνημεία & Μουσεία Αγώνων του Λαού
Ο καθημερινός ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΗΣ 1 ευρώ