Παρασκευή 16 Φλεβάρη 1996
ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΗΣ
ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΗΣ
Σελίδα 31
ΑΘΛΗΤΙΣΜΟΣ
ΥΠΟΘΕΣΗ ΦΟΡΟΔΙΑΦΥΓΗΣ
Σειρά των ποδοσφαιριστών

Η Εφορία τους καλεί να δηλώσουν το πριμ για το Μουντιάλ '94

Μετά τους καλαθοσφαιριστές διαφορές με την Εφορία προκύπτουν τώρα και με ποδοσφαιριστές. Πιο συγκεκριμένα, 22 παίχτες οι οποίοι είχαν συμβάλει στην πρόκριση της Εθνικής ομάδας στο Μουντιάλ της Αμερικής, καλούνται από την Εφορία να υποβάλλουν συμπληρωματικές δηλώσεις.

Αντικείμενο θα είναι το πριμ πρόκρισης που τους είχε δώσει η ΕΠΟ ύψους περίπου 12 εκ. δρχ. στον καθένα. Οι ποδοσφαιριστές δε συμπεριέλαβαν το ποσό αυτό, όπως είχαν υποχρέωση, στη φορολογική τους δήλωση.

Κάποιοι από τους διεθνείς υποστήριξαν ότι δεν ήταν υποχρεωμένοι να το κάνουν, διότι ο Φόρος Μισθωτών Υπηρεσιών (ΦΜΥ) παρακρατήθηκε από την πηγή, δηλαδή από την ΕΠΟ. Ομως σύμφωνα με το νόμο, όπως κάθε φορολογούμενος, ήταν υποχρεωμένοι να τα δηλώσουν.

"Αυτά τα χρήματα δεν είναι τακτικά. Εμείς πληρώνουμε τα πάντα. Δεν μπορούμε να αποκρύψουμε τίποτα κυρίως όσοι εργαζόμαστε σε μεγάλες ομάδες", ανέφεραν. "Το θέμα που προέκυψε δεν είναι άσχετο με τα όσα ακούγονται τις τελευταίες μέρες και κάποιους που είναι από πίσω. Ισως προέκυψε για να μην κατηγορούνται οι εφοριακοί πως ασχολούνται με ένα άθλημα".

Η Ομοσπονδία από την πλευρά της ξεκαθάρισε χτες πως ο ΦΜΥ, ύψους 15%, παρακρατήθηκε κανονικά και αποδόθηκε στην οικεία Εφορία. "Εμείς έχουμε όλα τα απαραίτητα παραστατικά. Δώσαμε μάλιστα και τις βεβαιώσεις που προβλέπονται στους ποδοσφαιριστές. Τώρα αν ορισμένοι δε δήλωσαν το καθαρό εισόδημα δεν μπορούμε να το γνωρίζουμε", ανέφερε χτες κορυφαίο στέλεχος της ΕΠΟ.

Οπως δείχνουν τα ως τώρα γνωστά γεγονότα λοιπόν, η... παράλειψη βαρύνει τους αθλητές. Σύμφωνα μάλιστα με κάποιες άλλες πληροφορίες του "Ρ" (τουλάχιστον) κάποιοι από τους ποδοσφαιριστές σκόπιμα "ξέχασαν" να δηλώσουν αυτά τα χρήματα, διότι θα άλλαζε η κλίμακα τους, άρα και ο φόρος που θα έπρεπε να καταβάλλουν.


Κορυφή σελίδας
Ευρωεκλογές Ιούνη 2024
Μνημεία & Μουσεία Αγώνων του Λαού
Ο καθημερινός ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΗΣ 1 ευρώ