Τετάρτη 21 Φλεβάρη 1996
ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΗΣ
ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΗΣ
Σελίδα 1
ΠΟΛΙΤΙΚΗ
ΟΧΙ ΣΤΗΝ ΕΠΑΝΑΣΥΝΔΕΣΗ ΣΥΝΤΑΞΕΩΝ - ΜΙΣΘΩΝ, ΛΕΕΙ ΤΩΡΑ Η ΚΥΒΕΡΝΗΣΗ
ΤΕΛΕΙΩΣΑΝ ΤΑ "ΘΑ"
για τις συντάξεις πείνας

Θα μας βρείτε και πάλι αντιμέτωπους στις 12 Μάρτη 1996, απαντάνε οι συνταξιούχοι, που υποχρεώνονται να ζουν με συντάξεις του...1980!

Οι κατώτατες συντάξεις του ΙΚΑ δεν πρόκειται να επανασυνδεθούν με τα 20 ημερομίσθια του ανειδίκευτου εργάτη, όπως το ήθελε η φιλολογία των τελευταίων ημερών, την οποία καλλιέργησαν κυβερνητικοί παράγοντες και πλειοδότησαν ορισμένα μέσα ενημέρωσης.

Το ξεκαθάρισε, με τον πλέον κατηγορηματικό τρόπο, χτες ο υφυπουργός Εργασίας και Κοινωνικών Ασφαλίσεων Ν. Φαρμάκης, στην αρμόδια Κοινοβουλευτική Επιτροπή, όπου συζητείται η σχετική πρόταση νόμου του ΚΚΕ, αγνοώντας ότι οι συνταξιούχοι της χώρας - σε πραγματικές τιμές - παίρνουν συντάξεις του 1980! Ο υφυπουργός απέρριψε - μετά περισσής συμπάθειας για το δίκιο των συνταξιούχων - την πρόταση του ΚΚΕ, επικαλούμενος τις δεσμεύσεις της κυβέρνησης απέναντι στο πρόγραμμα "σύγκλισης". Η αξιωματική αντιπολίτευση μίλησε για ασέβεια της κυβέρνησης προς τους συνταξιούχους, "ξεχνώντας" τη δική της, απάνθρωπη ασέβεια, όταν ψήφιζε τους τρεις αντιασφαλιστικούς νόμους.

"Θα μας βρείτε και πάλι αντιμέτωπους στις 12 Μάρτη 1996, που έχουμε προγραμματίσει το πανελλαδικό συλλαλητήριο διαμαρτυρίας και αντίστασης στην κυβερνητική πολιτική", δήλωσε στην επιτροπή ο πρόεδρος της Ομοσπονδίας Συνταξιούχων του ΙΚΑ, Δ. Μαυροδόγλου.


ΣΕΛ.  16   -   17

Κορυφή σελίδας
Ευρωεκλογές Ιούνη 2024
Μνημεία & Μουσεία Αγώνων του Λαού
Ο καθημερινός ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΗΣ 1 ευρώ