Τετάρτη 21 Φλεβάρη 1996
ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΗΣ
ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΗΣ
Σελίδα 3
ΠΟΛΙΤΙΚΗ
ΔΗΜΟΣ ΖΩΓΡΑΦΟΥ
Μήνυμα ειρήνης από το Σύλλογο Εργαζομένων

Μήνυμα ειρήνης, με αφορμή την ελληνοτουρκική ένταση στο Αιγαίο, στέλνουν οι εργαζόμενοι στο Δήμο Ζωγράφου, δηλώνοντας την άρνησή τους να παίξουν στο "παιχνίδι" μοιράσματος των λαών, που προωθούν Αμερικανοί και Ευρωπαίοι.

Με ανοιχτή επιστολή ο Σύλλογος Εργαζομένων του ομώνυμου δήμου δηλώνει τη συμπαράστασή του στους Τούρκους εργαζόμενους και σημειώνει ότι δεν μπορεί να υπάρχει εθνική ανεξαρτησία, όταν η Ελλάδα παραμένει στο ΝΑΤΟ, όταν εξακολουθούν να υπάρχουν οι αμερικανικές βάσεις στη χώρα μας, όταν στην ουσία διοικούμαστε από τον αμερικανικό ιμπεριαλισμό. "Πώς μπορεί να υπάρξει εθνική ανεξαρτησία, όταν δεν υπάρχει οικονομική ανεξαρτησία για τους εργαζόμενους; Πώς μπορείς να πείσεις, όταν χρόνια τώρα οι εργαζόμενοι αντί για παροχές εισπράττουν ανεργία, λιτότητα, ακρίβεια, άθλια παιδεία και υγεία, ξεπούλημα των κερδοφόρων επιχειρήσεων προς όφελος του μεγάλου κεφαλαίου;", σημειώνεται χαρακτηριστικά στην ανοιχτή επιστολή του Συλλόγου Εργαζομένων του δήμου.

Τέλος, ο Σύλλογος Εργαζομένων του Δήμου Ζωγράφου προτρέπει σε αγώνα μέσα από τα συνδικάτα, τα Κινήματα Ειρήνης και την καθημερινή πάλη, ώστε "να φύγουν οι ξένες βάσεις από την Ελλάδα, να αποχωρήσει η χώρα μας από το ΝΑΤΟ, να μην πέφτουν όλα τα βάρη στον εργάτη. Να πληρώσει κάποτε σ' αυτή τη χώρα και η πλουτοκρατία, που έχει συσσωρεύσει τόσα δεινά σ' αυτό τον τόπο".


Κορυφή σελίδας
Ευρωεκλογές Ιούνη 2024
Μνημεία & Μουσεία Αγώνων του Λαού
Ο καθημερινός ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΗΣ 1 ευρώ