Πέμπτη 22 Φλεβάρη 1996
ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΗΣ
ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΗΣ
Σελίδα 4
ΡΕΠΟΡΤΑΖ
Το όνομα της... ονομαστικοποίησης

Μπορεί να απέτυχε η πρώτη προσπάθεια της "εκσυγχρονιστικής" κυβέρνησης Σημίτη να εξυπηρετήσει απόλυτα τα αφεντικά των ΜΜΕ και να παραπέμψει στις ελληνικές καλένδες την τροπολογία για την ονομαστικοποίηση των μετοχών, αλλά η βούληση της κυβέρνησης παραμένει ατόφια. Ετσι, έχει ετοιμάσει, σύμφωνα με τη χτεσινή "Καθημερινή", Προεδρικό Διάταγμα, προφανώς για να παρακάμψει τη Βουλή, με το οποίο ορίζεται ότι η ονομαστικοποίηση των μετοχών θεωρείται ότι έχει συντελεστεί, αν εντός της τρίμηνης προθεσμίας που έχει δοθεί έχει ονομαστικοποιηθεί το 80% των μετοχών και... έχει καταβληθεί προσπάθεια να ονομαστικοποιηθεί και το υπόλοιπο 20%, χωρίς όμως αυτό να έχει γίνει δυνατό (!).

Αλήθεια, ποιον - ή ποιους - φωτογραφίζει η ονομαστικοποίηση του 80% των μετοχών; Ποιος και γιατί θέλει να "κρύψει" το 20%;

Η στάση, βέβαια, της κυβέρνησης Σημίτη δεν εκπλήσσει. Γραμμάτια εξαργυρώνει. Και μέχρι να λήξει η τρίμηνη προθεσμία μάλλον θα δούμε και άλλα "παράθυρα", τα οποία στην ουσία θα αχρηστεύουν τη διάταξη για την ονομαστικοποίηση των μετοχών των μεγαλοκατασκευαστών, μεγαλοεπιχειρηματιών, εφοπλιστών, ιδιοκτητών ΜΜΕ.

ΥΓ. Η βραδινή ανακοίνωση του Δ. Ρέππα μόνο διάψευση δεν αποτελεί.


Κορυφή σελίδας
Ευρωεκλογές Ιούνη 2024
Μνημεία & Μουσεία Αγώνων του Λαού
Ο καθημερινός ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΗΣ 1 ευρώ