Πέμπτη 22 Φλεβάρη 1996
ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΗΣ
ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΗΣ
Σελίδα 4
ΡΕΠΟΡΤΑΖ
Πολιτική για κουκουλοφόρους

Ελάχιστα πειστικός, επιεικώς, εμφανίστηκε ο υπουργός Δημόσιας Τάξης στην προσπάθειά του να δικαιολογήσει την έφοδο των μασκοφόρων των Σωμάτων Ασφαλείας στους καταυλισμούς των Τσιγγάνων. Ιδού μερικά αποσπάσματα από τη χτεσινή συνέντευξή του στο "Φλας": "Δεν είμαι ευτυχής για αυτό (!)... Κυνηγούσαν στυγνούς εγκληματίες που έχουν σχέση με τα τελευταία περιστατικά και είχαν συγκεκριμένες πληροφορίες, να τις εξακριβώσουν και να πάρουν πρόσθετα στοιχεία (σ.σ.: Ακριβώς αυτό έκαναν!)... Οι αστυνομικοί ξέρουν το καθήκον τους και πρέπει να εφαρμόζουν και να υπακούουν το νόμο (σ.σ.: Προφανώς το "δικό τους" νόμο)... Μην τονίζουμε το κουκουλοφόροι. Υπάρχουν λόγοι ασφαλείας των προσώπων που μετέχουν σε τέτοιες επιχειρήσεις (σ.σ.: Και τα πρόσωπα που βρίσκονται απέναντι από τους κουκουλοφόρους ποιος θα τα προστατεύσει;)".

Το χειρότερο απ' όλα είναι ότι ο υπουργός Δημόσιας Τάξης, ως συνήθως, επιχειρεί να καλύψει τις επιχειρήσεις τρομοκράτησης των πολιτών. Ακριβώς γιατί αυτές οι επιχειρήσεις αποτελούν συστατικό στοιχείο της πολιτικής "σύγχρονης αστυνόμευσης", που εφαρμόζει το υπουργείο Δημόσιας Τάξης, στα πρότυπα βέβαια των δυτικών κυβερνήσεων.

Είναι δύσκολο όμως για την κυβέρνηση να πετύχει το βασικό της στόχο: να εθίσει τους πολίτες στην αστυνομική παντοδυναμία, το σκύψιμο του κεφαλιού και το κλείσιμο στο ατομικό, δήθεν προστατευτικό, καβούκι.


Κορυφή σελίδας
Ευρωεκλογές Ιούνη 2024
Μνημεία & Μουσεία Αγώνων του Λαού
Ο καθημερινός ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΗΣ 1 ευρώ