Πέμπτη 22 Φλεβάρη 1996
ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΗΣ
ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΗΣ
Σελίδα 14
ΡΕΠΟΡΤΑΖ
Μετεκπαίδευση δασκάλων και νηπιαγωγών

Μέχρι τις 31 του Μάρτη θα πρέπει να υποβάλουν τις αιτήσεις τους οι δάσκαλοι και νηπιαγωγοί που επιθυμούν να εισαχθούν στα διδασκαλεία δημοτικής εκπαίδευσης και νηπιαγωγεία Αθήνας και Θεσσαλονίκης. Οι γραπτές εξετάσεις για την επιλογή δασκάλων και νηπιαγωγών προς φοίτηση κατά τα ακαδημαϊκά έτη 1996-'97 και 1997-'98 στα Διδασκαλεία Δημοτικής Εκπαίδευσης και Νηπιαγωγών Αθηνών και Θεσσαλονίκης θα διενεργηθούν από τις 17 έως τις 19 τουΙούνη 1996 και θα διεξαχθούν ταυτόχρονα στα Εξεταστικά Κέντρα Θεσσαλονίκης και Αθηνών με τα ίδια θέματα.

Οι δάσκαλοι και νηπιαγωγοί δημόσιας και ιδιωτικής εκπαίδευσης, που θα προκριθούν και ανήκουν οργανικά σε δημοτικά σχολεία και νηπιαγωγεία της Θεσσαλίας, Μακεδονίας και Θράκης, θα εξεταστούν στο Εξεταστικό Κέντρο Θεσσαλονίκης και όσοι ανήκουν στις άλλες περιοχές της χώρας θα εξεταστούν στο Εξεταστικό Κέντρο Αθήνας.

Τα μαθήματα που θα εξεταστούν οι υποψήφιοι γραπτώς είναι Νεοελληνική Γραμματεία, Παιδαγωγική - Ψυχολογία και Διδακτική. Στο Διδασκαλείο Δημοτικής Εκπαίδευσης Θεσσαλονίκης 90 δάσκαλοι θα εισαχθούν για μετεκπαίδευση στη γενική αγωγή και 45 στην ειδική αγωγή, ενώ στο Διδασκαλείο Νηπιαγωγών θα εισαχθούν 40 νηπιαγωγοί για μετεκπαίδευση στη γενική αγωγή και 20 στην ειδική αγωγή. Στο Διδασκαλείο Νηπιαγωγών Αθηνών 40 νηπιαγωγοί θα εισαχθούν για μετεκπαίδευση στη γενική αγωγή και 20 στην ειδική αγωγή και στο Μαράσλειο Διδασκαλείο Δημοτικής Εκπαίδευσης Αθηνών 90 δάσκαλοι θα εισαχθούν στη γενική αγωγή και 45 στην ειδική αγωγή. Οι αριθμοί αυτοί αυξάνονται κατά 6% με εισακτέους από την ιδιωτική εκπαίδευση, εφόσον συμπληρώσουν ίσο ή μεγαλύτερο αριθμό μονάδων του τελευταίου εισακτέου στους πίνακες επιτυχόντων δασκάλων και νηπιαγωγών.


Κορυφή σελίδας
Ευρωεκλογές Ιούνη 2024
Μνημεία & Μουσεία Αγώνων του Λαού
Ο καθημερινός ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΗΣ 1 ευρώ