Πέμπτη 22 Φλεβάρη 1996
ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΗΣ
ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΗΣ
Σελίδα 15
ΡΕΠΟΡΤΑΖ
Προκλητική αδιαφορία για τις υπηρεσίες υγείας

Ανακοίνωση της ΝΕ Κορινθίας του ΚΚΕ για το Κέντρο Υγείας Κιάτου

Την προκλητική στάση και συμπεριφορά του ΔΣ του νοσοκομείου και του διευθυντή του Κέντρου Υγείας Κιάτου, καταγγέλλει η Νομαρχιακή Επιτροπή Κορινθίας του ΚΚΕ, για την αδιαφορία που δείχνουν στα σοβαρά προβλήματα που έχουν δημιουργηθεί στο ΚΥ όσον αφορά το επίπεδο υπηρεσιών που προσφέρει στους κατοίκους της ευρύτερης περιοχής.

Σε ανακοίνωσή της η ΝΕ αναφέρει πως παρά τη μεγάλη έλλειψη ιατρικού και νοσηλευτικού προσωπικού που υπάρχει στο ΚΥ, η διοίκηση του νοσοκομείου και ο διευθυντής του ΚΥ Π. Θωμαϊδης προχώρησαν σε νέα απόσπαση παθολόγου στην Αθήνα.Ακόμη, καταγγέλλει πως υπάρχουν σοβαρά λειτουργικά προβλήματα και ότι δε γίνεται χρήση των κλινών βραχείας νοσηλείας για τη μερική αποσυμφόρηση του νοσοκομείου.

Παράλληλα, τονίζει πως "δείχνουν υπέρμετρο ζήλο" για τη συνέχιση της δίωξης της γιατρού Β. Ιακωβίδου,"που έκανε απλά και μόνο αυτό που της επέβαλε η συνείδηση και το επιστημονικό καθήκον, να κάνει δηλαδή γνωστά με αναφορές και έγγραφα τα προβλήματα του ΚΥ στο ΔΣ του νοσοκομείου και στην κοινωνία της περιοχής, διαμαρτυρόμενη για την τακτική των παραπάνω υπευθύνων". Ειδικότερα, μετά την παραπομπή της γιατρού στον ανακριτή, την έγγραφη απολογία στο ΔΣ του νοσοκομείου, διενεργούν τώρα Ενορκη Διοικητική Εξέταση εις βάρος της.

"Το διορισμένο ΔΣ του νοσοκομείου και ο διευθυντής του ΚΥ επιβεβαιώνουν με τον τρόπο αυτό ότι η προσήλωσή τους, στις κυβερνητικές αντιλαϊκές επιλογές στο χώρο της υγείας, συνοδεύεται και με επικίνδυνο αυταρχισμό εναντίον αυτών που τολμούν να υπερασπίζονται με επιμονή, συνέπεια και μαχητικότητα τη βελτίωση της δημόσιας περίθαλψης και υγείας για το συμφέρον των λαϊκών στρωμάτων".

Η ΝΕ καλεί τον περιφερειακό διευθυντή, το νομάρχη, την Επιστημονική Επιτροπή του νοσοκομείου, τον Ιατρικό Σύλλογο, να παρέμβουν άμεσα και να σταματήσουν τον κατήφορο του ΔΣ του νοσοκομείου και του διευθυντή του ΚΥ Κιάτου και να τους υποχρεώσουν να ασχοληθούν με τα σοβαρά προβλήματα παροχής ικανοποιητικής περίθαλψης στους κατοίκους του νομού. Ακόμη, καλεί τους φορείς της περιοχής του Κιάτου, το δήμο, τα Εργατικά Κέντρα, τα Σωματεία Εργαζομένων, αλλά και τους κατοίκους της περιοχής να αναλάβουν πρωτοβουλίες για την αναβάθμιση των υπηρεσιών του ΚΥ. "Μόνο οι αγώνες ανοίγουν το δρόμο για την επίλυση των προβλημάτων του λαού", καταλήγει η ανακοίνωση.


Κορυφή σελίδας
Ευρωεκλογές Ιούνη 2024
Μνημεία & Μουσεία Αγώνων του Λαού
Ο καθημερινός ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΗΣ 1 ευρώ