Πέμπτη 22 Φλεβάρη 1996
ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΗΣ
ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΗΣ
Σελίδα 15
ΡΕΠΟΡΤΑΖ
Απεργιακές κινητοποιήσεις στα νοσοκομεία

Μια πεντάωρη στάση εργασίας (10 πμ - 3 μμ) στις 6 του Μάρτη και μια τετραήμερη πανελλαδική απεργία από 11-14 του Μάρτη ανακοίνωσε χτες η ΠΟΕΔΗΝ. Στις 6 του Μάρτη θα γίνει πορεία προς το υπουργείο Οικονομικών. Προσυγκέντρωση θα γίνει στην πλατεία Μαβίλη, ώρα 11 πμ.

Το διεκδικητικό πλαίσιο της Ομοσπονδίας περιορίζεται στην άμεση καταβολή υγειονομικού επιδόματος, την άμεση καταβολή των υπόλοιπων αναδρομικών (45%) απ' το επίδομα των 18.000 δραχμών, την πέμπτη βδομάδα άδειας και κίνητρα παραμεθόριων περιοχών.

Η "Δημοσιοϋπαλληλική Ενότητα" (ΔΕ) πρότεινε στο Γενικό Συμβούλιο που αποφάσισε τις παραπάνω κινητοποιήσεις διεκδικητικό πλαίσιο, που μεταξύ των άλλων περιλάμβανε την κάλυψη των απωλειών του εισοδήματος κατά 30%, την κατάργηση των αντιασφαλιστικών νόμων, τη διασφάλιση των εργαζομένων στα νοσοκομεία απ' τον επαγγελματικό κίνδυνο, τα υπόλοιπα αναδρομικά και ελεύθερες συλλογικές διαπραγματεύσεις. Η ΔΕ καλεί τους εργαζόμενους και τα σωματεία να πάρουν μέρος στις κινητοποιήσεις της ΠΟΕΔΗΝ και να δώσουν δικό τους αγωνιστικό περιεχόμενο.


Κορυφή σελίδας
Ευρωεκλογές Ιούνη 2024
Μνημεία & Μουσεία Αγώνων του Λαού
Ο καθημερινός ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΗΣ 1 ευρώ