Πέμπτη 22 Φλεβάρη 1996
ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΗΣ
ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΗΣ
Σελίδα 23
ΡΕΠΟΡΤΑΖ
ΚΕΡΑΤΣΙΝΙ
Ομόφωνη καταγγελία για τη ΔΕΗ

"Την εγκληματική πράξη της ΔΕΗ" να ξεριζώσει τα δέντρα που φύτεψαν οι κάτοικοι του Κερατσινίου το περασμένο Σάββατο, διαμαρτυρόμενοι για την απόφαση της κυβέρνησης να επαναλειτουργήσει το εργοστάσιο του Αγίου Γεωργίου, κατήγγειλε με ομόφωνο ψήφισμά του προχτές το βράδυ το Δημοτικό Συμβούλιο της πόλης.

Το ψήφισμα εγκρίθηκε ομόφωνα μετά την ενημέρωση του Δημοτικού Συμβουλίου από τις τέσσερις δημοτικές κινήσεις της μειοψηφίας για τη δεντροφύτευση που πραγματοποίησαν παρουσία του διευθυντή του εργοστασίου και της Αστυνομίας σε συνεργασία με μαζικούς φορείς της πόλης, όσο και για το ξερίζωμα από τις μπουλντόζες της ΔΕΗ, που ακολούθησε.

Οι δημοτικοί σύμβουλοι του Δήμου Κερατσινίου, υπενθυμίζουν ότι δεν είναι η πρώτη φορά που η ΔΕΗ συμπεριφέρεται με αυτόν τον τρόπο, σημειώνοντας την αμμοβολή που είχαν κάνει πνίγοντας την πόλη προ μηνών συνεργεία του εργοστασίου με εντολή του διευθυντή για να σβήσουν τα λουλούδια που είχαν ζωγραφίσει οι μαθητές των σχολείων του Κερατσινίου στους γκρίζους τοίχους του "Δράκου".

Δηλώνουν ότι "με τέτοιες ενέργειες η ΔΕΗ δεν πρόκειται ούτε τη θέληση ούτε τους αγώνες του λαού της περιοχής να αναστείλει"!

Ανακατατάξεις στα ΚΑΠΗ

Στο μεταξύ στο Δήμο Κερατσινίου, η παράταξη του δημάρχου Γ. Χάσκα,ψήφισε στο περασμένο δημοτικό συμβούλιο, πρόταση ανασύστασης των διοικητικών συμβουλίων των τριών ΚΑΠΗ της πόλης από εφταμελή σε εννιαμελή, με σκοπό να αποκτήσει, όπως φαίνεται, και σ' αυτά την πλειοψηφία.

Με την ίδια απόφαση αντικαταστάθηκε από δημοτικός σύμβουλος ο εκπρόσωπος της Νομαρχίας, αφού η τελευταία δεν έχει πλέον αρμοδιότητα στα ΚΑΠΗ. Σύμφωνα με πληροφορίες η πλειοψηφία είχε αρχικά πρόθεση να αντικαταστήσει από τα ΔΣ και τους εκπροσώπους των συνταξιούχων και των εργαζομένων στα ΚΑΠΗ, αλλά η έντονη αντίδρασή τους το απέτρεψε.

"Σ' αυτούς τους χώρους ή κάνεις κοινωνική πολιτική ή δεν κάνεις, σημείωσε η επικεφαλής της ΔΑΣ Ελένη Παπαδοπούλου,και αν συμβαίνει το πρώτο, οι αποφάσεις δε χρειάζονται πλειοψηφίες παραταξιακές για να λαμβάνονται. Χρειάζονται, βέβαια, αν δεν έχεις πρόθεση να εφαρμόσεις κοινωνική πολιτική"... Ιδωμεν.


Κορυφή σελίδας
Ευρωεκλογές Ιούνη 2024
Μνημεία & Μουσεία Αγώνων του Λαού
Ο καθημερινός ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΗΣ 1 ευρώ