Πέμπτη 22 Φλεβάρη 1996
ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΗΣ
ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΗΣ
Σελίδα 31
ΑΘΛΗΤΙΣΜΟΣ
ΠΑΟ - ΟΛΥΜΠΙΑΚΟΣ 85-72
Ρεβάνς με ουσία

Οι πράσινοι, με κορυφαίο τον Ουίλκινς, κυριάρχησαν απόλυτα, παίρνοντας την πρόκριση στο φάιναλ - φο του Κυπέλλου

Διαφορετικές πλευρές, αλλά του ίδιου νομίσματος, Παναθηναϊκός και Ολυμπιακός. Την Κυριακή νίκησαν οι "ερυθρόλευκοι" με 21 πόντους, χτες είχαν τον πρώτο λόγο οι "πράσινοι". Η διαφορά είναι ότι ο Ολυμπιακός έμεινε με τις εντυπώσεις, ενώ ο Παναθηναϊκός θα είναι παρών στις 23 Μάρτη στο φάιναλ φορ της Πάτρας.

Η ευκολία, με την οποία έφτασε ο Παναθηναϊκός στο τελικό 85-72 κι αντίστοιχα η αδυναμία των παικτών του Ολυμπιακού να παλέψουν, ασφαλώς, γεννάει ερωτήματα για το παιχνίδι της Κυριακής. Ηταν όντως ένα ντέρμπι, ή μήπως οι "πράσινοι" έδωσαν βάρος στο παιχνίδι του Κυπέλλου; "Ο χτεσινός αγώνας είχε για μας μεγαλύτερη σημασία", τόνισε ο Μπ. Μαλίκοβιτς κι αυτή είναι η πραγματικότητα. Ενώ ο ...προβληματικός Παναθηναϊκός συνεχίζει να διεκδικεί τρεις τίτλους, ο εντυπωσιακός το τελευταίο διάστημα Ολυμπιακός, βρίσκεται ήδη εκτός Κυπέλλου.

Αρχοντας του αγώνα, ο Ντομινίκ Ουίλκινς. Μεταμορφωμένος προς το καλύτερο ο Αμερικανός, ήταν μόνος του μια ομάδα. Μετά το απαραίτητο πλέον δεκάλεπτο για... προθέρμανση, έκανε πράγματα - θαύματα και φυσικά τη διαφορά. Από το 14 μέχρι το 24, σημείωσε 17 πόντους, δίνοντας το έναυσμα για την τελική επικράτηση.

Ο Γ. Ιωαννίδης, λες και περίμενε την εύκολη ήττα της ομάδας του, έδειχνε ανήσυχος από το ξεκίνημα. Πολλές οι παρατηρήσεις του, κι ακόμα περισσότερες οι αλλαγές στην πεντάδα. Παπανικολάου, Μπέρι, Μπακατσιάς, κλήθηκαν να ...βγάλουν τα κάστανα από τη φωτιά στο ξεκίνημα, αλλά μάταια. Με τους Αλβέρτη, Οικονόμου να σημειώνουν 14 πόντους, ο Παναθηναϊκός προηγήθηκε στο 10 22-11. Η συνέχεια ήταν ανάλογη, ενώ προς στιγμήν οι Πειραιώτες απειλήθηκαν και με συντριβή, καθώς η διαφορά στο ημίχρονο έφτασε τους 14 πόντους (42-28) και στο 35 77-54. Ο Ολυμπιακός δεν είχε απαντήσεις στην άμυνα ζώνης, που εφάρμοσε στο τέλος του Α ημιχρόνου ο Μαλίκοβιτς, παρά το γεγονός ότι την περίμενε. Οι Νάκιτς, Φασούλας, έμειναν άποντοι στο ημίχρονο και μόνο ο Ρίβερς προσπαθούσε να κρατήσει όρθια την ομάδα του.

Σε σύγκριση με το παιχνίδι της Κυριακής, ο Ολυμπιακός ηττήθηκε κατά κράτος μέσα στη ρακέτα. Οι Τάρλατς, Φασούλας, Μπέρι, έχασαν τη μάχη των ριμπάουντ, ενώ οι δυο πρώτοι έμειναν ουσιαστικά και άποντοι, καθώς οι 4 πόντοι του Τάρλατς είναι αμελητέα ποσότητα, μπροστά στους 17 του πρώτου αγώνα.

ΠΑΝΑΘΗΝΑΪΚΟΣ: Αλβέρτης 13 (1), Σοκ 10 (1), Κούουσμα 5, Οικονόμου 16 (2), Κόρφας, Γιαννάκης, Βράνκοβιτς 9, Ουίλκινς 32 (1).

ΟΛΥΜΠΙΑΚΟΣ: Μπακατσιάς 1, Σιγάλας 17 (1), Μπέρι 13, Παπανικολάου 7 (1), Γαλακτερός 5 (1), Νάκιτς 2, Φασούλας, Τάρλατς 4, Ρίβερς 23 (3).

Γ. ΓΕΩΡΓΑΚΗΣ


Κορυφή σελίδας
Ευρωεκλογές Ιούνη 2024
Μνημεία & Μουσεία Αγώνων του Λαού
Ο καθημερινός ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΗΣ 1 ευρώ