Παρασκευή 23 Φλεβάρη 1996
ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΗΣ
ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΗΣ
Σελίδα 18
ΡΕΠΟΡΤΑΖ
ΥΠΑΛΛΗΛΟΙ ΔΙΚΑΣΤΗΡΙΩΝ
Μαζική συμμετοχή στην 48ωρη απεργία

Μαζική ήταν χτες η συμμετοχή των δικαστικών υπαλλήλων στη 48ωρη προειδοποιητική απεργία που άρχισε χτες και τελειώνει σήμερα με αιτήματα τη θεσμική και οικονομική αναβάθμιση, καθώς και την επίλυση συνταξιοδοτικών προβλημάτων.

Τα δικαστήρια λειτούργησαν μόνο με προσωπικό ασφάλειας για τις εξαιρετικά επείγουσες υποθέσεις (όσες παραγράφονται ή οι κατηγορούμενοι είναι κρατούμενοι). Ολες οι υπόλοιπες υποθέσεις έχουν αναβληθεί.

Σύμφωνα με στοιχεία του Συλλόγου Δικαστικών Υπαλλήλων Αθήνας έχει απεργήσει το 78% των δικαστικών υπαλλήλων. Σε σύνολο 1.670 δικαστικών υπαλλήλων απέργησαν οι 1.300. Στο Πρωτοδικείο Αθηνών η συμμετοχή ήταν σχεδόν καθολική, αφού απέργησε το 94,2% των υπαλλήλων, ενώ στην Εισαγγελία Πρωτοδικών, το Ειρηνοδικείο και το Εφετείο το ποσοστό συμμετοχής στην απεργία ήταν αντίστοιχα 79,5%, 78,4% και 71,1%.

Ο Σύλλογος των Δικαστικών Υπαλλήλων Αθήνας σε ανακοίνωσή του ζητάει από την κυβέρνηση να δώσει άμεσες λύσεις στα προβλήματα των δικαστικών υπαλλήλων, τα οποία έχουν επιπτώσεις και στη λειτουργία της Δικαιοσύνης.


Κορυφή σελίδας
Ευρωεκλογές Ιούνη 2024
Μνημεία & Μουσεία Αγώνων του Λαού
Ο καθημερινός ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΗΣ 1 ευρώ