Παρασκευή 23 Φλεβάρη 1996
ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΗΣ
ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΗΣ
Σελίδα 19
ΡΕΠΟΡΤΑΖ
Κινητοποιήσεις αποφάσισε ο ΦΣΑ

Κλείνουν τα φαρμακεία τους οι φαρμακοποιοί στο Λεκανοπέδιο Αττικής, στις 29 του Φλεβάρη. Συγκέντρωση των φαρμακοποιών, ώρα 10 π.μ., στο υπουργείο Εμπορίου και πορεία στη Βουλή

Εικοσιτετράωρη απεργία θα κάνουν την Πέμπτη 29 του Φλεβάρη, οι φαρμακοποιοί του Λεκανοπεδίου Αττικής, σύμφωνα με απόφαση που πάρθηκε στη γενική συνέλευση του Φαρμακευτικού Συλλόγου Αττικής (ΦΣΑ) το βράδυ της Τρίτης. Την ημέρα αυτή θα είναι ανοιχτά σε Αθήνα και Πειραιά μόνο τα ολικώς διανυκτερεύοντα φαρμακεία. Στις 10 π.μ. της Πέμπτης οι φαρμακοποιοί θα συγκεντρωθούν έξω από το υπουργείο Εμπορίου απ' όπου θα ξεκινήσει πορεία με προορισμό τη Βουλή, όπου και θα επιδώσουν ψήφισμα στα κόμματα.

Από τις κινητοποιήσεις αποστασιοποιείται ο Πανελλήνιος Φαρμακευτικός Σύλλογος (ΠΦΣ). Σε γενική συνέλευση, που έγινε το περασμένο Σάββατο το ΔΣ του ΠΦΣ εξέφρασε την άποψη να δράσουν οι φαρμακοποιοί εκ των υστέρων, αφού δηλαδή τεθεί σε εφαρμογή η δέσμη των μέτρων που εξήγγειλε ο υφυπουργός Εμπορίου Μ. Χρυσοχοϊδης. Ανεξάρτητα πάντως από τη θέση του ΔΣ, αρκετοί φαρμακευτικοί σύλλογοι της επαρχίας κάνουν από χτες γενικές συνελεύσεις προκειμένου να συμμετάσχουν στην απεργία της Πέμπτης.

Στην προχτεσινή γενική συνέλευση του ΦΣΑ, κατατέθηκαν τρία ψηφίσματα. Μεταξύ αυτών και της εκπροσώπου της "Πανεπιστημονικής Κίνησης Φαρμακοποιών" Ελ. Αρμενάκα,στο οποίο εξέφραζε την αντίθεση των φαρμακοποιών στη "λίστα" οποιασδήποτε μορφής, που πέρα απ' την αντιεπιστημονική της διάσταση, θα χωρίσει τους πολίτες σε δυο κατηγορίες και θα ανοίξει το δρόμο για απελευθέρωση των τιμών των φαρμάκων. Ακόμη, ζητά να μη μειωθεί το ποσοστό κέρδους των φαρμακοποιών, να μειωθεί ο ΦΠΑ για το φάρμακο (από 8% σε 4%), να επανέλθει ο νόμος λειτουργίας του ΕΟΦ, να μειωθεί το ποσοστό συμμετοχής των συνταξιούχων στο φάρμακο. Τα μέτρα που εξήγγειλε ο υφυπουργός Εμπορίου, επισημαίνει η Ελ. Αρμενάκα, "χτυπούν" μόνο τους ασφαλισμένους και τους συνταξιούχους.

Στις 4 του Μάρτη, το ΔΣ του ΦΣΑ θα κάνει γενική συνέλευση και ανάλογα με τις εξελίξεις θα αποφασιστούν νέες απεργιακές κινητοποιήσεις.


Κορυφή σελίδας
Ευρωεκλογές Ιούνη 2024
Μνημεία & Μουσεία Αγώνων του Λαού
Ο καθημερινός ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΗΣ 1 ευρώ