Παρασκευή 23 Φλεβάρη 1996
ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΗΣ
ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΗΣ
Σελίδα 19
ΡΕΠΟΡΤΑΖ
Νέα μισόλογα περί "οριστικής απάντησης"

Αντιπροσωπεία της Ομοσπονδίας Συνταξιούχων του ΙΚΑ συναντήθηκε με τον υπουργό Εργασίας, Ε. Γιαννόπουλο

Νέα μισόλογα, με σκοπό, καθώς φαίνεται, τη σύγχυση των συνταξιούχων, ενόψει της πανελλαδικής τους κινητοποίησης στις 12 Μάρτη 1996, εισέπραξαν και χτες οι συνταξιούχοι από κυβερνητικά στελέχη.

Χτες το μεσημέρι, έγινε συνάντηση της Ομοσπονδίας Συνταξιούχων με τον υπουργό Εργασίας Ε. Γιαννόπουλο.Στη συνάντηση, όπως εκτιμούσαν οι συνταξιούχοι, ο υπουργός Εργασίας φάνηκε να συμφωνεί, κατ' αρχήν, με το αίτημα των συνταξιούχων για την επανασύνδεση των κατώτερων συντάξεων του ΙΚΑ με τα είκοσι ημερομίσθια του ανειδίκευτου εργάτη. Ωστόσο, όμως, όπως είπε ο υπουργός στην αντιπροσωπεία των συνταξιούχων, οριστική απάντηση θα τους δώσει μετά από 15 μέρες και αφού έχει στα χέρια του το πόρισμα κάποιας επιτροπής που μελετά το θέμα.

Σε άλλο μήκος, κινήθηκε χτες ο υπουργός Εθνικής Οικονομίας Γ. Παπαντωνίου: "Υπάρχει, δήλωσε, ανοιχτό το ζήτημα, σχετικά με το θεσμικό σύστημα υπολογισμού των συντάξεων. Οι αντιασφαλιστικοί νόμοι της αντιπολίτευσης επέφεραν κραυγαλέα αδικία με τη σύνδεση των συντάξεων με την εισοδηματική πολιτική. Αυτό οδήγησε σε σημαντικές απώλειες το εισόδημα των συνταξιούχων. Η κυβέρνηση μελετά νέους τρόπους υπολογισμού αύξησης των συντάξεων και θα τους θέσει σε διάλογο, που θα ξεκινήσει στις αρχές Μάρτη. Ο διάλογος θα ολοκληρωθεί σύντομα και πάντως μέσα στο 1996. Βεβαίως, δεν μπορώ να προκαταλάβω τα αποτελέσματα του διαλόγου".

Πάντως, οι συνταξιούχοι προετοιμάζονται πυρετωδώς για την επιτυχία της πανελλαδικής τους συγκέντρωσης.


Κορυφή σελίδας
Ευρωεκλογές Ιούνη 2024
Μνημεία & Μουσεία Αγώνων του Λαού
Ο καθημερινός ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΗΣ 1 ευρώ