Παρασκευή 23 Φλεβάρη 1996
ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΗΣ
ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΗΣ
Σελίδα 19
ΡΕΠΟΡΤΑΖ
Θανατηφόρο κρούσμα μηνιγγίτιδας

Πέθανε δεκάχρονη μαθήτρια σε δημοτικό σχολείο της Νέας Αρτάκης

Το πρώτο θανατηφόρο κρούσμα μηνιγγίτιδας τη φετινή χρονιά σημειώθηκε σε δημοτικό σχολείο της Νέας Αρτάκης στην Εύβοια. Μια δεκάχρονη μαθήτρια, η Θεοδώρα Παύλου,του 4ου Δημοτικού Σχολείου Νέας Αρτάκης πέθανε, όπως διέγνωσαν οι γιατροί του νοσοκομείου παίδων, από κεραυνοβόλο και καλπάζουσα μηνιγγίτιδα.

Σύμφωνα με τις μαρτυρίες του περιβάλλοντός της η δεκάχρονη μαθήτρια προχτές το βράδυ αισθάνθηκε πόνους στην κοιλιά και οι γονείς της τη μετέφεραν στο νοσοκομείο Χαλκίδας όπου οι γιατροί την έστειλαν αμέσως στο νοσοκομείο Παίδων για νοσηλεία. Ωστόσο, οι γιατροί δεν μπόρεσαν να κάνουν τίποτα και χτες τα ξημερώματα η μικρή πέθανε.

Το περιστατικό έχει προκαλέσει αναστάτωση στη μικρή κοινωνία της Νέας Αρτάκης, αλλά και στην ευρύτερη περιοχή της Χαλκίδας όπου πριν λίγες ημέρες είχε εμφανιστεί το πρώτο κρούσμα στο 2ο ΤΕΛ Χαλκίδας. Ο νομίατρος της Διεύθυνσης Υγιεινής που επισκέφθηκε το σχολείο (το οποίο δε λειτούργησε χτες και σήμερα) ενημέρωσε τους γονείς και τους συνέστησε ψυχραιμία. Σε αιτιάσεις των γονέων για απολύμανση του σχολείου είπε ότι δε χρειάζεται κάτι τέτοιο, ενώ δόθηκε σε όλα τα παιδιά αντιβιοτικό "Αμοξίλ".

Πάντως το τραγικό περιστατικό έρχεται να επιβεβαιώσει με τον πλέον δραματικό τρόπο τα σοβαρά προβλήματα υγιεινής που επικρατούν στα σχολεία της χώρας. Το 4ο δημοτικό σχολείο της Ν. Αρτάκης δε διαθέτει ιδιόκτητο κτίριο και μόνο από την ευαισθησία και δραστηριότητα του συλλόγου γονέων και κηδεμόνων, βρίσκεται σε υποφερτή κατάσταση.

Τα προβλήματα, όμως, αυτά είναι απόρροια των συνεχών περικοπών των δαπανών, της συνεχούς υποβάθμισης από την πλευρά της πολιτείας της δημόσιας δωρεάν εκπαίδευσης.

Γιώργος ΠΑΝΤΕΛΗΣ


Κορυφή σελίδας
Ευρωεκλογές Ιούνη 2024
Μνημεία & Μουσεία Αγώνων του Λαού
Ο καθημερινός ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΗΣ 1 ευρώ